Britid: kuninglik pruut ei pea neitsi olema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Middleton
Kate Middleton Foto: SCANPIX

Kui kolm aastakümmet tagasi veel oli brittidele tähtis, et kuninglik pruut ehk printsess Diana oleks prints Charlesiga abielludes neitsi, siis nüüdne hoiak Kate Middletoni suhtes on teine.

Väga vähe inimesi on nördinud sellest, et Kate Middleton ei pruugi enam ammu neitsi olla, kirjutab Huffington Post.

Prints William ja ta kihlatu elasid juba ülikooli ajal koos ning nende suhe on kestnud kaheksa aastat.

Kuid 1981. aastal teatati lausa avalikult, et Briti troonile pärija andev Diana Spencer peab olema süütu.

Diana onu esitles meediale isegi arsti tunnistust, et noor naine ei ole seksinud.

Kuninglikule perele lähedase Dickie Arbiteri sõnul on William ja Kate tänapäevased noored, kes määravad oma elu ise.

«William ja Kate määrasid ja määravad ka edaspidi ise, mida nad teevad või tegemata jätavad. Fakt, et nad on paar olnud juba kaheksa aastat, räägib enda eest,» lausus Arbiter.

Williami otsust elada oma pruudiga koos, võtsid britid vastu heakskiiduga. Küsitlus näitas, et enamiku arvates näitab see samm, et nad järgivad tänapäevast elustiili ning naudivad vaba suhet.

 «Me elame ajastul, kus mitmed ranged moraalinormid enam ei kehti. Inimesed teevad nooruses igasuguseid asju, enne kui nad abielluvad ja pere loovad. Tulebki elada koos, et saada teada, milline su partner tegelikult on,» sõnas üks küsitlusele vastanu, 34-aastane insener Keith Morley.

Osa ajaloolaste sõnul on Briti kuninglik perekond loobunud liigsest kombelisusest. Teada on, et prints Chalesi süda kuulus mitte printsess Dianale, vaid Camilla Shandile. Teda aga ei peetud tema mitmete varasemate meessuhete tõttu sobivaks pruudikandidaadiks. Nii abielluski Charles süütu Dianaga. Aastakümneid hiljem sai Camillast ikkagi Charlesi naine.

Asjatundjate arvates näitas Charlesi ja Diana abielu läbikukkumine kuninglikule perekonnale, et nende moraalinormid teevad pigem kahju.

«Pärast kaht aastakümmet skandaale võis kuninglik pere leida, et teatud asjad on vananenud ning enam ei kehti. Nüüdseks on loobutud kuninganna Victoria aegsest silmakirjalikkusest. Kuninglikud pruudid ei pea enam neitsid olema,» lausus USA Northwesterni ülikooli ajaloolane Deborah Cohen.

Sinivereliste suhtumine seksuaalsusesse määrasid varasemal ajal kirjutamata reeglid. Kuninglikule suguvõsale on tähtsad järglased, kellest võivad kunagi kuningad või kuningannad saada. Selle tõttu nõuti, et kuninglik pruut oleks neitsi, et ta ei saaks abikaasat petta ega sünnitada mõne teise mehe last. Eriti tähtis oli see ajastutel enne isadustesti.

Prints Williami esindaja ei soovinud kommenteerida kuningliku pere suhtumist seksuaalsusesse ning ka seda, kas Kate Middleton on neitsi või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles