Miks tunneb Evelin Ilves end linnas tulnukana?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves.
Evelin Ilves. Foto: Marko Saarm / Sakala

Restorani Roog perenaine Evelin Ilves kirjutab värskes kolumnis nädalalehes Naisteleht, kuidas teda linnaelu juba ammu enam ei kutsu - linn teadaolevalt «neelab» energiat. Seepärast armastab Evelin hetkeseisu, kus ta saab Hiiumaal looduse rüppes elada, 

Evelin sattus ükspäev aga pealinna - liikluskeerises ja teedeehitusmöllus tunnetas proua Ilves eriti tugevat kontrasti linna- ja maaelu vahel.
«Mõned päevad tagasi sattusin üle hulga aja üheks õhtuks pealinna ning sealses teedeehituse ja liikluse keerises tabas mind eriti teravalt äratundmine, kui kauge on linnaelu loodusest, seda hoolimata mere lähedusest ja puude ning lilleklumpude rohkusest.»
Ühistranspordis sõites tundis Evelin end plätudes olles kui tulnukas: «Vaatasin bussis istmetel kössitavaid inimesi - kes haigutas, kellel vajusid silmad kinni. Joped seljas, saapad jalas - nagu oleks lennukiga lõunamaalt otse novembrisse sattunud.» kirjutab Evelin.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles