Video: Ramzan Kadõrov tahab Tšetšeenia geid Kanadasse saata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov
Ramzan Kadõrov Foto: Yelena Afonina/Yelena Afonina/TASS/Scanpix

Tšetšeeni Vabariigi juht Ramzan Kadõrovi arvates ei ole tema riigis homoseksuaale, kuid kui neid peaks leitama, siis kavatseb ta nad Kanadasse saata, sest Kanada arvates piinatakse Tšetšeenias geisid.

Kadõrov andis intervjuu telekanalile HBO, milles saatejuht David Scott küsis Tšetšeenia «geiprobleemi» kohta, et kas sealseid homoseksuaale kiusatakse, piinatakse ja tapetakse, edastab The Independent.

Ramzan Kadõrov
Ramzan Kadõrov Foto: Zubair Bairakov/Zubair Bairakov/TASS/Scanpix

«Tšetšeeniat laimatakse. Meie riigis ei ela omasooiharaid, meil ei ole geisid. Kui me siiski leiame neid, saadame nad nii kaugele kui võimalik. Soovime oma vere puhta hoida ja kui mõni selline leidub, siis mingu välismaale, näiteks Kanadasse,» teatas Tšetšeeni liider.

Saatejuht Scott jätkas Kadõrovi survestamist, et meedia kirjutab pidevalt Tšetšeeni noorte geimeeste piinamistest ning kas juhil ei ole tekkinud mure.  

«Nad on saatanast, nad on müüdavad ja nad ei ole inimesed. Jumal hoidku, milles need hullud meid veel süüdistanud on. Nad peavad Allahi ees laimu eest vastust andma,» teatas Kadõrov.

Kadõrov lubas HBO intervjuus, et «surub maailma põlvili ja teeb vaenlastega ühte koma teist, kui selline laimukampaania jätkub».

Ramzan Kadõrov
Ramzan Kadõrov Foto: Sergei Savostyanov/Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Kadõrovile ei meeldi Kanada, kuna selle riigi võimud ja seksuaalvähemusi ühendavad organisatsioonid on Tšetšeenia suhtumist geidesse kritiseerinud.

Tšetšeenia geiteema kerkis globaalseks pärast seada, kui Venemaa väljaanne Novaja Gazeta avaldas artikli, milles kirjutati, et nimetatud vabariigis toimub geide genotsiid.

Tšetšeeniast põgenenud homoseksuaalide sõnul on tavaline, et nii politsei kui kaaskodanikud neid püüavad, riided seljast tõmbavad ja neid peksavad. Ka tehakse peksmistest videoid, mis jõuavad sotsiaalmeediasse ning geide perekonnad omakorda satuvad avaliku häbi alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles