Vaata imelist galeriid! Ines särab Eesti 100. sünnipäevaks loodud suvistes kleitides!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti riigi 100. sünnipäevaks on Tallinn Dollsil sündinud erikollektsioon TD EESTI, mille lahutamatuks osaks on rahvuslinnud pääsukesed. Kodumaa-hõngulises kollektsioonis astub modellina üles armastatud lauljanna Ines, taustaks erilise tähendusega Tallinna laululava.

Koostöös andeka Keiti Vilmsiga sai kollektsioon modernse ja minimalistiliku kontseptsiooni kirjaniku kalambuuride näol, kes ka ise tunneb, et just «e-Eesti rahvuslind on säutsupääsuke» on teda ennast enim kõnetav, lisades «Selle kalambuuri järgi olen ma ka oma kirjanikunime saanud. Mida enam maailm digitaliseerub, seda enam tuleb sellega sammu pidada ja ilma Twitteris säutsumata ei oleks meil siin hetkel ka millestki rääkida.»

Kollektsiooni tekstid pärinevad tema kalambuuride teosest «@KEITIVILMS». Vahetu ja eheda keelekasutusega autor pälvis 2017. aastal Keeletegu 2016 rahvaauhinna. Vilms tunneb heameelt, et kalambuur kui keelevorm on jõudnud tema mõtteist mitte ainult Twitteri ja Facebooki voogudesse, vaid nüüd ka raamatu näol paberile ja sealt edasi rõivastele. EV100 tekitab veel eriti sooja tunde, sest kalambuuride autori vaaronu Jüri Vilms oli üks neist kolmest (Eestimaa Päästekomitee: Konstantin Päts, Jüri Vilms ja Konstantin Konik) kes sada aastat tagasi Eesti Vabariigi välja kuulutas.

Vaata säravat galeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles