Prints Williami pulmaharjutusega valmistutakse samas ka kuninganna matuseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II ja prints William
Elizabeth II ja prints William Foto: SCANPIX

Suurbritannias valmistutakse selle kuu lõpul toimuvaks kuninglikuks laulatuseks.

Briti kuningakoja esindaja kinnitusel ei toimu Londonis Westminster Abbeys vaid prints Williami ja Kate Middletoni laulatuse harjutamine, vaid selle taha on peidetud ka kuninganna matusetseremoonia harjutamine, kirjutab news.com.au.

Kuningliku pere esindaja kinnitusel soovis seda kuninganna Elizabeth II.

Salajase projekti nimi on London Bridge ja sellel osaleb suur hulk Suurbritannia kõrgeid võimukandjaid.

Prints William ja Kate Middleton sõidavad läbi Londoni sama teed pidi, mida kasutakse tulevikus ka kuninganna sarga toimetamiseks Buckinghami paleest Westminster Halli, kus seda hoitakse kuni Westminster Abbeys toimuva matusetalituseni.

«Loomulikult loodame, et see sündmus ei tule niipea. Tema majesteet on 84-aastane ja väga hea tervise juures. Samas tuleb meil ta surmaks ikkagi nii logistiliselt kui aja mõttes valmis olla,» lausus kuningliku perekonna nõunik.

Ta lisas, et kõrvaltvaatajatele võib jääda imelik mulje, et lapselapse pulmaharjutusega koos toimub ka vanaema matusetseremooniaks harjutamine.

«Kuninganna on sellistes asjades pragmaatiline, ta ise tegi ettepaneku harjutada ta matuseks. Kuid prints Williami pulmadeks valmistumine on suur ettevõtmine, millega koos saab harjutada veel teisi sama suurusega üritusi,» selgitas esindaja.

Esindaja sõnul soovis kuninganna oma matusekorteeži liikumise väga täpselt paika panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles