Evelyn Sepp kehva keeleoskusega ministritest: piinik oli. Sooviksin väga, et pilt eksitas (2)

Irene Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Viktor Burkivski

Kunagise Keskerakonna liikme Evelyn Sepa sõnul oli tal kehva keeleoskusega Eesti ministrite esinemist vaadates tõepoolest piinlik, kuid ta nentis, et nägime kodus korduvalt nähtut lihtsalt rahvusvahelises kontestis. Ehk meil on piinlik, et meie häbi ei jäänud meie kodu seinte vahele?

"See lõik on saanud juba üksjagu avalikku tähelepanu. Piinlik oli. Midagi lisada on raske," vastab Elu24-le Sepp ja lisab: "Usun, et mitte ainult mina, vaid enamik tahaks näha, et Eesti asja aetaks kirglikult ja veenvalt igal pool – nii siin Eestis kui Brüsselis. Liiatigi sõltub praktilisel tasandil niinimetatud Euroopa Liidu tasandi kokkulepetest "lihtsate eestimaalaste" jaoks pagana palju. Seda isegi siis, kui nad ise seda endale ei teadvusta."

Evelyn Sepp toob välja veel asjaolu, et tema arvates pahameele keskmes ei ole isegi konarlik keeleoskus, vaid puisus ja küsitav kompetents. "Sooviksin väga, et pilt eksitas. Seekord nägime kodus korduvalt nähtut, lihtsalt rahvusvahelises kontekstis ja tehkem sellest omad järeldused. Partei annab ameti, aga selle täitmiseks vajalikku ei pruugi kaasneda," sõnab ta lõpetuseks. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles