Psühhiaater Jüri Ennet Saagimi narkoskandaalist: see on nartsissism ja edevus (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühhiaater Jüri Ennet
Psühhiaater Jüri Ennet Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Uurisime Eesti mainekamalt psühhiaatrilt Jüri Ennetilt, kuidas võib mõjutada Eesti ühiskonda ja noori video, milles propageeritakse kanepi suitsetamist. 

«Avaldab mõju loomulikult. Mida kõlavam figuur ta on, seda laiem mõjutaja ta on,» rääkis pikaaegne Tallinna Psühhiaatriahaigla psühhiaater Jüri Ennet. «Eriti sellistele, kellel on veel isiksus väljakujunemata.»


Jüri rääkis Elu24 toimetusele, et meedias kanepisuitsu tõmbamist ei saa propageerida: «Meedias propageerimist ei saa mitte kuidagi õigeks nimetada ja praegusel momendil on kanep Eestis keelatud ainete nimekirjas.»

Jüri Ennet rääkis, et võib tuua kümneid näiteid sellest kuidas kanepi tarvitamine on toonud inimestele päevakorda erinevad psüühhikahäired: «Igal inimesel on eeldus üheks või teiseks ajupsüühika häireks.» 
Mis aga puudutab Anu Saagimi avalikku kanepisuitsetamist, on pikaaegse kogemusega psühhiaatril arvamus: «Inimesed samastavad kangelasega. Kui kangelane tõmbab suitsu, siis soovitakse seda ilmselgelt ka ise teha.»

Jüri Ennet arvas, et sellist videot avaldatakse selleks, et olla pildis: «Nartsissism ja edevus on see, mis võiks olla sellise provotseeriva video avaldamise põhjuseks. Anu oma «nooruses» peaks olema juba nii tark aru saamaks, et teised «ahvivad» teda järgi.»
«Kui inimesel on elus asjad paika pandud, siis on teda keeruline selliste videotega provotseerida.»

«Tänapäeval on suhtlemisoskust ja julgust vähevõitu, eelkõige nutiühiskonna tõttu, seepärast põhjuseid võib leida mitmeid, miks kanepisuitsus leitakse «lahendus,»» rääkis Jüri Ennet. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles