Skandaal! Otse-eetris narkojoobes olnud Anu Saagim läheb vangi? (11)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim
Anu Saagim Foto: Kuvatõmmis videost

Õhtuleht avaldas eile videoklipi, milles saatejuht Anu Saagim üheskoos Telegrami peatoimetaja Mariann Joonase, maailmarändur Tom Valsbergi ja teistega suitsetasid otse-eetris kanepit. Kanepisuitsetamise eest võib oodata suitsetajat ees kuni kolmeaastane vanglakaristus.

Anu Saagim uuris saates, kuidas raskest tööst ja närvilisusest leevendust saada. Sõbrad saatekülalised pakkusid lahenduseks kanepisuitsu, mille peale Anu arvas, et üks pläru kuluks talle marjaks ära: «Tom mängib muusikat, meie tõmbame siin,» lausus skandaalitar.

Anu Saagim suitsetab kanepit
Anu Saagim suitsetab kanepit Foto: Kuvatõmmis videost

«Lapsed ei peaks seda vaatama, see ei ole lastesaade,» naljatas Anu vahele.

Anu Saagim suitsetab kanepit
Anu Saagim suitsetab kanepit Foto: Kuvatõmmis videost

Anu sai Telegrami meeskonnalt näpunäiteid, kuidas õigesti kanepit tõmmata: «Siin on kaks valikut, kui sa ei taha päris kopsu tõmmata,» ütles üks saatekülalistest. 

Anu Saagim suitsetab kanepit
Anu Saagim suitsetab kanepit Foto: Kuvatõmmis videost

Siinkohal toome teieni info, missugused on karistused narkootikumide omamise ja müümise eest:

§ 151 – Narkootilise ja psühhotroopse aine ebaseaduslik käitlemine väikeses koguses (edasiandmise eesmärgita) – karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut või arestiga. Selle paragrahvi sihtrühm on kogu elanikkond.
 

§ 183 – Narkootilise ja psühhotroopse aine väikeses koguses ebaseaduslik käitlemine (väike on selline kogus ainet, millest piisab joobeks vähem kui kümnele inimesele. Käitlemine tähendab edasiandmist või vahendamist, valdamist, omamist, valmistamist). Narkootilise või psühhotroopse aine väikeses koguses ebaseadusliku edasiandmise või vahendamise, selle ebaseadusliku valmistamise, omandamise või valdamise eest edasiandmise eesmärgil, samuti selle väikeses koguses üle riigipiiri toimetamise eest süstemaatiliselt karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

§ 186 – Narkootilise ja psühhotroopse aine ebaseaduslikule tarvitamisele kallutamine – karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Mida kavatseb politsei ette võtta – kas ja milline saab olema kanepit suitsetava seltskonna karistus? Ootame politsei kommentaari sellele loole.

 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles