Suur ja magus: loe, mitu miljonit eurot on Weekend festivali eelarve!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurpidustuse Weekend Festival Baltic korraldajad avasid tänasest vabatahtlike programmi.
Suurpidustuse Weekend Festival Baltic korraldajad avasid tänasest vabatahtlike programmi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Postimehe majandusportaal Majandus24 kirjutab, et Weekend Festival Baltic eelarve on eelnevatel aastatel ligilähedaselt nulli jõudnud. Mis sellise mastaabiga festivali eelarve on ning mis summas toetab muusikaüritust EAS?

Ürituse korraldaja Gunnar Viese sõnul on Weekendi festivali eelarve olnud mõlemal eelneval aastal kolme-nelja miljoni euro vahel ning kahe aasta kokkuvõtteks on festival eelarvega ligilähedaselt nulli jõudnud.

EASi turundusjuht Piret Reinson ütles, et kuigi nad on otsustanud Weekendi festivalile 65 000 euro eraldada, ei ole seda festivalikorraldajale veel välja makstud.

«Õigus toetusele tekib taotlejal alles pärast festivali toimumist ja reaalsete kulude tegemist ning EASile vastava tegevus- ja kuluaruannete esitamist,» selgitas Reinson. Tema sõnul on toetuse väljamaksmise eelduseks asjaolu, et taotleja on kõik taotluses lubatud eesmärgid, nt väliskülastajate ööbimiste arv, täitnud ja tõendanud.

Loe refereeritud täisteksti Majandus24-st!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles