Kuula koomilist klippi: Edgar Savisaar vastab Valdo Randpere küsimustele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits

Youtube'i on üles riputatud heliklipp, kus Tallinna linnapea Edgar Savisaar vastab volikogu istungil opositsionääri Valdo Randpere küsimustele.

Heliklipi autor kirjutab Facebookis järgmist: «Kuna suurem osa inimestest seda vist ei märganud, pööraks tähelepanu sellele, et klipp sai Youtube'is üles pandud «Comedy» kategooria alla, nii et tegemist oli Ärapanija stiilis huumoriga, ma ei üritanud teadlikult tuua rahvani moonutatud tõde. Klipi juures on ära toodud ka viited istungi täispikale salvestisele, nii et igaühel, kel soovi ning viitsimist, on võimalus järgi uurida, kuidas lugu tegelikult arenes.»

«Kuigi tegemist oli tõesti koomilises võtmes kokku lõigatud klipiga, ei vähenda see tegeliku istungi enda koomilisust. Enne klipi valmimist, kui ma olin selle istungi salvestise ära kuulanud, üritasin ma viia inimeste tähelepanu salvestises esinevatele kurioosumitele, kuid väga laialdast huvi see ei äratanud. See on ka arusaadav, kuna istung on pikk ja koosneb venivatest ning väheütlevatest kõnedest. Alles veidi hiljem tekkis mul mõte muuta osa istungist animatsiooniks.»

«Tegemist ei ole kampaaniaga, kampaanial on konkreetne eesmärk, korraldajad, algus ja lõpp. «Aitab jamast» ei ole selles mõttes kampaania. See on ühe inimese katse leida omal mõttekaaslasi, kellega jagada sarnaseid maailmavaateid, arvamusi, ideid. Ma olen varemgi sõna võtnud erinevatel teemadel siin ja seal, kuid need on laiali pillutatud mööda internetti, «Aitab jamast» sai loodud oma mõtete avaldamiseks ühes kindlas kohas. Põhimõtteliselt võiks seda nimetada ka blogiks, aga selle vahega, et siin võivad blogijaks hakata kõik soovijad. Tegemist peaks olema kommuuniga.»

«Arenevast ning levivast internetist ja sotsiaalmeediast on saamas hääletoru rahva häälele, kus ka ühe inimese mõte võib jõuda kümnete tuhandete kõrvadeni, nagu tõestas ka kõne all olev Etsi klipp. Mis siis, et seda kohati veidi vildakalt tõlgendati.»

Loe pikemat selgitust siit!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles