Harry Potteri looja J.K. Rowling sai valmis järjekordse hitiga?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Potteri sarja looja J. K. Rowling.
Harry Potteri sarja looja J. K. Rowling. Foto: SUZANNE PLUNKETT/REUTERS

Kaks kümnendit tagasi kirjutas J.K. Rowling septoloogia Harry Potterist – orvuks jäänud võlurist, kellel on otsmikul välgunoolekujuline arm. Lugu võlus tuhandeid, nii lapsi kui täiskasvanuid üle terve maailma. Raamatusarja on tõlgitud 73 keelde ning selle kõik seitse teost on bestsellerid, näiteks on esimest raamatut «Harry Potter ja tarkade kivi» müüdud hinnanguliselt üle 107 miljoni korra. Hiljutises intervjuus CNNile teatas Rowling, et on kirjutanud uue muinasloo, ent ilmselt ta seda kunagi ei avalikusta!

Teadupärast kirjutas naine septoloogia esimese teose erinevates Edinburghi kohvikutes. Uue loo pani ta aga kirja hoopis enda 50. sünnipäeva peo kleidile. Naise sõnul ripub lugu sõna otseses mõttes Rowlingu riidekapis. Rowling andis sellest teada hiljutises intervjuus, mille põhiteemaks oli hoopis tema lapse heategevusfond. Naine arutas seal oma suurimate hirmude üle ning miks peab ta enda elueesmärgiks lõpetada lastekodude tegevus.

Intervjueerija küsis naiselt kuulduste kohta, nagu kirjutaks ta poliitikast rääkivat raamatut lastele ja noortele. Rowling vastas, et see oli muinasjutt: «Pidasin oma 50. sünnipäeva halloweeni ajal, kuigi mu sünnipäev on hoopiski juuli lõpus. Peo teemaks oli õudusunenägu – igaüks pidi tulema kostümeeritult enda suurima hirmuna. Niisiis läksin mina peole kui kadunud käsikiri. Kirjutasin selle enda kleidile. Niisiis ei oska ma öelda, kas see ka kunagi paberkandjal ilmub, kuna hetkel ripub see mu riidekapis.»

Loe ja kuula intervjuud CNNist, kus naine räägib veel, miks ta kasutab kirjanikunimena enda initsiaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles