Venemaa plaanib 2030. aastaks Kuule baasi rajada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu
Kuu Foto: Wikipedia.org

Venemaal on kavatseb kosmoseuuringuid laiendada ning 2030. aastaks Kuule baasi rajada.

Samuti on silmapiiril mehitatud lennu saatmine Marsile, kirjutab Huffington Post.

Venemaa peaministri Vladimir Putini sõnul ei piirduta uues kosmoseprojektis vaid Rahvusvahelise Kosmosejaamaga.

2010. – 2011. aasta kosmose uurimise projekti eelarve on 200 miljardit rubla, kuid seda summat plaanitakse edaspidi mitmekordistada.

Venemaa on peale NASA, Euroopa kosmoseagentuuri ja Prantsusmaa kosmoseagentuuri kosmoseuuringutele kulutatavates summades neljandal kohal.

«Venemaa ei peaks end piirama sellega, et on Rahvusvahelise Kosmosejaama tööshoidja ning temal lasub transportimise vastutus. Venemaa peab vaatama kaugemale ja oma ampluaad laiendama,» lausus Putin.

Venemaa plaanid avalikustati Juri Gagarini kosmoselennu 50. aastapäevaga seoses.

Venemaa kosmoseasjatundjate sõnul soovitakse esmalt Kuule baas rajada, et sealt edasi liikuda Marsi missiooni juurde.

«Esmalt tuleb Kuul kanda kinnitada ning seal hästi toimiv baas luua. See baas tuleks rajada Kuu põhjaalale, kus tõenäoliselt võib mingi veeallikas olla,» lausus tundmatuks jääda soovinud allikas.

Vene teadlaste sõnul on Kuu ka võimalik energiaallikas, kuna seal olevat suures koguses kaua otsitud isotoop heelium 3, mis võib olla uue ajastu energiatootmise võtmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles