Laulja Morrissey väitel ähvardas Rooma politseinik ta maha lasta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti laulja Morrissey
Briti laulja Morrissey Foto: DIEGO TUSON/AFP/scanpix

Briti laulja Morrissey (kodanikunimega Steven Patrick Morrissey)  teatel sattus ta Itaalias Roomas olles politseivägivalla ohvriks, kuna politseinik ähvardas ta maha lasta.

57-aastase staari sõnul hoidis politseinik teda ühel Rooma tänaval sihikul üle poole tunni, sõimates teda idioodiks ja nõudes isikut tõendavaid dokumente, edastab The Guardian.

Briti laulja Morrissey
Briti laulja Morrissey Foto: KEVIN NIXON/KEVIN NIXON/ArenaPAL/Scanpix

Ansambli The Smiths juhtfiguurina 1980. aastatel tuntuks saanud laulja peab Roomat oma teiseks koduks, sest ta käib seal sageli laule lindistamas. Nüüd oli ta Roomas oma uue albumi tõttu.

Morrisseyl oli kaasas ta sugulane Sam Esty Rayner, kes on fotograaf ja kes jäädvustas juhtunu. Nad panid pildid sotsiaalmeediasse, sellel on näha nii relvaga ähvardanud politsenikku kui ta mootorratta numbrimärki.

«Rooma politsenik terroriseeris Morrisseyt 35 minutit, nõudes dokumente, kuid tal ei olnud neid kaasas,» kirjutas Rayner Facebookis.

Briti laulja Morrissey
Briti laulja Morrissey Foto: Daniel Sannum Lauten/AFP/Scanpix

Morrissey avaldas Facebookis sõnumi, et ta ei rikkunud Rooma tänaval liikudes mitte ühtegi seadust, politseinik lihtsalt tahtis oma jõudu näidata.

«Millegipärast jäin sellele politseinikule silma ja ta tahtis mind hirmutada. Ma seisin enda eest, kuigi oli momente, mil arvasin, et ta tulistab mind. Kutsun inimesi üles, et nad selle politseniku suhtes valvsad oleksid. Mind ta ei tapnud, kuid ta võib kellegi teise maha lasta,» teatas laulja.

Morrissey on ka oma kodumaal, Ühendkuningriigis tuntud politsei karmi kritiseerijana.

2015. aastast on teada juhtum, mis Morrissey teatel leidis aset USAs San Francisco rahvusvahelises lennujaamas, kus politsei ahistas teda. Politsei esindajate kinnitusel oli tegemist tavalise turvakontrolliga.

Briti laulja Morrissey
Briti laulja Morrissey Foto: DIEGO TUSON/AFP/scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles