Iraaklasest meesmodell kaotas oma liiga kena välimuse tõttu elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi modell Karar Nushi
Iraagi modell Karar Nushi Foto: twitter.com

Iraagis Bagdadis kaotas elu sealne tuntud modell, keda äärmusislamistid piinasid ja tapsid. 

Sõprade teatel ärritas Karar Nushi välimus džihadiste, kes pidasid teda ta pikkade blondeeritud juuste, läänelike rõivaste ja avalikult naistega flirtimise tõttu islamivastaseks, edastab The Independent.

Iraagi modell Karar Nushi / Twitter.com
Iraagi modell Karar Nushi / Twitter.com Foto: twitter.com

Bagdadi kunstiülikoolis moekunsti õppinud mehe sõbrad paljastasid Facebookis, et ta sai enne oma surma sotsiaalmeedias mitmeid ähvardusi, kuna islamistid pidasid teda ta välimuse tõttu homoseksuaaliks.

Bagdadi politsei teatel leiti modelli surnukeha linna põhjaosas asuvalt Palestiina tänavalt, teda oli pussitatud mitu korda.

Nushi pere teatel oli ta küll šiiit, kuid tema kireks oli moekunst ja näitlemine ning enne surma valmistus ta osalema meeste iludusvõistlusel.

Islamiriigi võitlejad tapavad neid, kes nende arvates eiravad islamireegleid ja ei vasta nende arusaamadele õigest moslemist.

Sotsiaalmeediasse on jõudnud mitmed videod, millel on Islamiriigi võitlejaid näga tapmas nii mehi kui naisi, keda süüdistati kas homoseksuaalsuses või allumatuses.

Iraagi seksuaalvähemuste organisatsiooni IraQueer asutaja Amir Ashour pidi 2015. aastal Iraagist põgenema ja Rootsis asüüli paluma, kuna islamistid ähvardasid ta tappa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles