Galerii: mudane, vesine ja ekstreemne Vägilase jooks!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 2.juulil Tartus Emajõe kallastel toimunud Vägilase jooksu teine etapp tõi kokku 315 suurt ja väikest vägilast. Tartu etapi põhijooksu võidu võttis orienteerumise maailmameister soomlane Jani Lakanen.

Seekordse jooksu iseloomustavaks märksõnaks oli kindlasti rahvusvahelisus – võistlejaid oli lisaks Soomele ka Suurbritanniast, Norrast, Taanist, Venemaalt ja Lõuna-Aafrika Vabariigist. Jani Lakanen läbis ligi kaheksakilomeetrise takistustega pikitud raja ajaga 0:35:05. Tema järel Ülari Kais tulemusega 0:35:43 ja Hasso Paap saavutas kolmanda koha ajaga 0:36:02.

Naiste vanuseklassi kiireim, Minna Kuslap (0:41:20) sõnas, et rada oli kiire ja tasane ning andis võimaluse kasutada ära jooksukiirust. «Nagu kuulsin, siis paljudele osutusid raskeks eri tasandil rippuvad rõngad, mida pidi käsirippes läbima – paljud kukkusid alla ja pidid trahviringile minema,» kirjeldab Kuslap. «Ise loobusin antud takistusest juba eos ning otsustasin karistusülesande kasuks. Raskuselt teine oli liivakottide tassimine, sest maa lausa tõmbas neid enda poole.» lisab ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles