Kui palju jõid kohvi seriaali «Sõbrad» tegelased?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader seriaalist «Sõbrad»
Kaader seriaalist «Sõbrad» Foto: Paul Drinkwater/NBCU/SIPA/Paul Drinkwater/NBCU/SIPA/Scanpix

Menuseriaali «Sõbrad» (Friends) tegelased Monica, Phoebe, Rachel, Ross, Chandler ja Joey tarbisid üsna palju kohvi, kuid kui palju, ei olnud varem täpselt teada.

Seriaali kümne hooaja ja 236 osa jooksul olid tegelased sageli kas kohvikus või jõid mujal kohvi, juues seda populaarset jooki nii lahkuminekul kui leppimisel ja selle vahepeal, edastab buzzfeed.com. 

Seriaali «Sõbrad» osade komplekt / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Seriaali «Sõbrad» osade komplekt / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Twitteri kasutajat Kit Lovelace’i hakkas huvitama, kui palju selle seriaali peategelased kohvi jõid ja ta hakkas osi läbi vaatama ning kokku arvutama.

Ilmnes, et Phoebe (Lisa Kudrow) oli kõige suurem «kohvijoodik» oma 227 tassitäiega.

Uurimine näitas, et alguses jõid tegelased kohvi rohkem, hilisemates osades vähem. See ei kehti aga Racheli (Jennifer Aniston) kohta, kes jõi esimesel ja teisel hooajal vähem kohvi kui kümnendal hooajal. Põhjuseks võib pidada asjaolu, et Rachel ja Ross (David Schwimmer) said tütar Emma.

Lovelace arvutas välja, et seriaali «Sõbrad» kuus peategelast kulutasid kümne aasta jooksul kohvile 2077,20 dollarit. Nagu näha, ei ole see summa väga suur.

Fänn võttis aluseks, et tassitäis või topsitäis kohvi maksis 1 dollar ja 50 senti.

Ta tegi tabeli, kus Monica, Phoebe'i, Racheil, Rossi, Chandleri ja Joey kohvile kulutatud summad on detailselt ära toodud.

Phoebe jõi 227 tassitäit, kulutades 340 dollarit ja andes 20 protsenti jootraha, mis oli 68,10 dollarit ehk tema kulud olid kokku 408,10 dollarit.

Lisa Kudrow / Steve Buckley/BuzzFoto.com/Steve Buckley/BuzzFoto.com/scanpix
Lisa Kudrow / Steve Buckley/BuzzFoto.com/Steve Buckley/BuzzFoto.com/scanpix Foto: SCANPIX

Chandler jõi 212 tassitäit kohvi, tema kulutused olid 318 dollarit, ta andis jootraha 63,60 dollarit ning kogusumma oli 381,60 dollarit.

Matthew Perry
Matthew Perry Foto: AFP / Scanpix

Monica jõi 198 tassi kohvi, ta maksis nende eest 297 dollarit, andis jootraha 59,40 dollarit ja kulutused kokku olid 356,40 dollarit.

Courteney Cox
Courteney Cox Foto: mavrixphoto.com/mavrixphoto.com/Scanpix

Joey jõi 191 tassitäit kohvi, kulutades 286,50 dollarit, andes jootraha 57,30 dollarit ja maksis kohvi eest kokku 343,70 dollarit.

Matt LeBlanc
Matt LeBlanc Foto: Colin Hutton/AP/Scanpix

Rossi kohvitarbimine oli 188 tassitäit, mis läks maksma 282 dollarit, ta andis jootraha 56,40 dollarit ning kohvi kogumaksumus oli 338,40 dollarit.

David Schwimmer / Sal Bautista / Stargaze Media Photos / SCANPIX/Code 21475/Scanpix
David Schwimmer / Sal Bautista / Stargaze Media Photos / SCANPIX/Code 21475/Scanpix Foto: Sal Bautista / Stargaze Media Photos / SCANPIX/Code 21475/Scanpix

Kõige vähem kohvi jõi Rachel, 138 tassitäit. Ta kulutas kohvile 207 dollarit, andis jootraha 41,40 dollarit ja tema kogusumma oli 248,40 dollarit.

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston Foto: AFP / Scanpix

«Sõbrad» tegelased andsid jootrahaks kokku 346,20 dollarit  ja kohvi eest maksid kokku 1731 dollarit ehk kogusummaks on 2077,20 dollarit.

Seriaali «Sõbrad» sisu:

Rachel Green (Jennifer Aniston) põgeneb oma pulmapäeval ja otsib peavarju lapsepõlvesõber Monica Gelleri (Courteney Cox) juures. Rachel siseneb samas Monica sõpraderingi, kes on 20. eluaastates.

Nende seas on algaja näitleja Joey Tribbiani (Matt LeBlanc), ärimees Chandler Bing (Matthew Perry), massöör ja muusik Phoebe Buffay (Lisa Kudrow) ja alles lahutatud paleontoloog Ross Geller (David Schwimmer), kes on Monica vanem vend.

Rachel asub tööle Manhattani kohvikus, kus sõbrad üsna palju aega veedavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles