11-aastane poiss päästis karu tulistades oma pere (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunkaru
Pruunkaru Foto: JENS BUTTNER/AFP/Scanpix

USAs Alaskal päästis poisi kiire tegutsemine tema ja ta pereliikmed tigeda pruunkaru käest.

11-aastane Elliot Clark oli Game’i jõe ääres koos kolme pereliikme ja kolme koeraga suundumas kala püüdma, kui nad hätta sattusid, edastab The Guardian.

Elliot Clarki isa Lucas Clark sõnas pärast juhtumist teada saamist meediale, et esmalt ründas karu ta poja onu Craig Stoltzfust ja Stoltzfuse isa, lükates nad matkarajalt kõrvale. Ellioti ja onupoega ei jõudnud karu puudutada, samas püssid olid vaid Craig Stoltzfusel ja Elliot Clarkil.

«Nad liikusid neljakesi reas, mu poeg oli kolmas. Esimene oli Craig Stoltzfus, keda karu ründas nii ootamatult, et ta ei jõudnud relva haarata. Elliot võttis oma pumppüssi ja sihtis karu, kuid esimene lask, mis läks õlga, ei teinud loomale eriti midagi, kuid kaks järgmist lasku olid täpsemad. Karu sattus segadusse ning lõpuks tulistas Ellioti onu, kes sai relva haarata, veel kord karu, kes siis suri,» teatas isa.

Lucas Clarki sõnul sai karule saatuslikuks lask ninna, mis vigastas ka ta kaela.

Isa lisas, et ta pojale ei meeldi püssi õlal kanda, pigem hoiab ta relva käes ning see tõenäoliselt aitas neid. Poisi onu hoidis püssi õlal ja ei jõudnud karu rünnates relva kohe haarata.

Hoonahi piirkonna politsei esindaja Megan Petersi teatel on rünnanud karu mahalaskmisjuhtum seal sel aastal esimene.  

Hoonah asub Alaska kaguosas, olles selle osariigi pealinnast Juneaust 48 kilomeetri kaugusel. Hoonahis elab umbes 760 inimest, kuid suvel kui on jahindus- ,kalandus- ja matkamishooaeg, kerkib inimeste arv kahekordseks.

Kohaliku indiaanihõimu Tilingiti keeles tähendab Xhunaa (Hoonah) «põhjatuule eest kaitstud». 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles