Video: kurdi naisvõitleja pääseb napilt Islamiriigi džihadisti kuulist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdi naisvõitleja
Kurdi naisvõitleja Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Meedias ja sotsiaalmeedias levib video, millel on näha kurdist naisvõitlejat, kelle Islamiriigi snaipri kuul oleks võinud tappa.

Süürias Raqqas jäädvustatud juhtumis naine tulistab ja siis lendab vaenlase kuul ta peast ohtlikult lähedalt mööda, tabades juuresolevat seina, millest langeb kiviosasid ja –tolmu, edastab The Independent.

Kurdi naisvõitleja
Kurdi naisvõitleja Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Sündmuskohal oli ka naise kaasvõitleja, kes ootamatust kuulist ehmus. Naine muigab ja jätkab siis kaaslasega rääkimist. 

Kurdi naisvõitleja
Kurdi naisvõitleja Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Reporter Hemze Hamza teatas tulistamisjuhtumist Twitteris: «Naisvõitleja Raqqas, jumal tänatud, et Islamiriigi terroristi kuul teda ei tabanud».

«Kurdi naised ei tunne hirmu. Tavaline inimene oleks surmale nii lähedal olles oma elu pärast väga kartnud, kuid see naine muigas,» teatas reporter.

Videot näinud kiitsid kurdi naist ta julguse ja positiivse suhtumise eest. Oli ka neid, kelle arvates on tegemist kurdi üksusi reklaamiva propagandavideoga.

Kurdi naiste omakaitseüksustesse (inglise keeles The Women's Protection Units) kuulub umbes 7000 vabatahlikku naisvõitlejat. Need naisüksused alluvad kurdi omakaitsele, mis kurdi keeles kannab nimetust Yekîneyên Parastina Gel (YPG).

Kurdid sõdivad Süürias USA juhitavas koalitsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles