Video: Trump solvas Twitteris saatejuhte, nimetades neid psühhoks ja poolearuliseks (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Scarborough ja Mika Brzezinski(vasakul)
Joe Scarborough ja Mika Brzezinski(vasakul) Foto: MICHAEL NAGLE/NYT/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi neljapäevase kirjutise tõttu Twitteris lahvatas USAs skandaal, kuna ta solvas kanali MSNBC hommikusaate «Morning Joe» saatejuhte Joe Scarborought ja Mika Brzezinskit.

USA president kirjutas oma tviidis, et need kaks saatejuhti solvasid teda kriitikaga ning tahtsid temalt uue aasta alguses intervjuud, kui nad olid kutsutud nädalalõppu veetma Floridasse Mar-a-Lago villasse, kuid ta teatud põhjusel keeldus. 

Joe Scarborough ja Mika Brzezinski (paremal)
Joe Scarborough ja Mika Brzezinski (paremal) Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Trumpi sõnul oli Brzezinski vahetult enne seda lasknud oma nägu kohendada, naise nägu oli tursunud ja verine.

Mika Brzezinski
Mika Brzezinski Foto: Stephen Lovekin/AFP/Scanpix

Trump tümitas ka Scarborough’t, nimetades teda psühho-Joeks ning Brzezinskit kirjeldas ta kui poolearulist ja madala intelligentsiga naist. President kinnitas, et ta ei vaata enam kunagi saadet «Morning Joe». 

Joe Scarborough ja Mika Brzezinski (vasakul)
Joe Scarborough ja Mika Brzezinski (vasakul) Foto: MICHAEL NAGLE/NYT/Scanpix

USA meedia, kaasa arvatud mainekad väljaanded, nimetasid Trumpi nüüdset tviiti tema kõige rumalamaks, üle võlli seksistlikuks ja vihavaenu külvavaks.

Trumpi ajakirjanikevastast rünnakut kommenteerisid ja kritiseerisid nii vabariiklased kui demokraadid.

Demokraadid mõistsid Donald Trumpi solvangutviidid hukka
Demokraadid mõistsid Donald Trumpi solvangutviidid hukka Foto: Drew Angerer/AFP/scanpix

Lisaks võttis Twitteris sõna kanalite MSNBC ja NBC News avalike suhete juht Mark Kornblau, kes kirjutas: «Ma ei arvanud, et saabub päev, mil mul on alandav USA presidendi märkusele vastata».

Uudistekanali CNN teatel asus USA esileedi oma meest avalikkuses kaitsma.

Melania Trump
Melania Trump Foto: Cheriss May/Cheriss May/Sipa USA/Scanpix

«Esileedi on varem öelnud, et kui tema abikaasat rünnatakse, siis ründab Donald Trump oma vastaseid kümme korda tugevamalt,» teatas Melania Trumpi esindaja Stephanie Grisham.

Esileediks saades teatas Melania Trump, et ta tahab tegeleda netikiusamise teemaga ja näidata, kui palju halba see teha võib. 

CNN tõi esile, et aasta alguses Mar-a-Lagos tehtud fotodel ei ole näha Brzezinski nägu pundununa ja verisena ning Trump valetab ka selle kohta, et ta keeldus siis intervjuust.

CNNi allikate teatel osalesid nii Trump kui kaks nimetatud saatejuhti Mar-a-Lagos uusaastapidustustel, Trump andis neile intervjuu  ja neil toimus ka eravestlusi.

Kriitikute sõnul kasutab Trump alates presidendiks saamisest Twitterit aina sagedamini solvangute edastamiseks ja talle mitte meeldivate inimeste kiusamiseks.

Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Cheriss May/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles