Põhja-Korea õpilased peavad põua tõttu põlde kastma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põud
Põud Foto: Kim Kwang Hyon/AP/Scanpix

Lõuna-Korea meedia andmetel on Põhja-Koreas põud, mille tõttu õpilasi sunnitakse hommikuti enne kooli põlde kastma.

Radio Free Asia teatel peavad lapsed alates mai keskpaigast rassima iga päev põldudel kell 5.00 – 10.00 ja alles siis tohivad nad kooli minna.

«Õppetöö algab põua tõttu kell 11.00. Põhja-Korea liider Kim Jong-un teeb sageli raketikatsetusi ja ähvardab läänt, samas ta oma inimesed peavad kannatama. Põhja-Korea on tuntud kui riik, kus inimesed on alatoidetud ja kus esineb nälga,» teatasid raadiouudised.

Põud
Põud Foto: Kim Kwang Hyon/AP/Scanpix

Lõuna-Korea admetel tegi Põhja-Korea 13. maist kuni 23. juunini vähemalt viis raketikatsetust.

Lõuna-Korea inimõiguslaste arvates peaks naaberriik militaarfinantsid suunama põllumajandusse, siis ei oleks selles riigis näljahädasid.

Möödunud nädalal teatas Põhja-Koread tabanud põuast sealne suurim väljaanne Rodong Sinmun selgitades, et võimud on põldude niisutamiseks eraldanud 1300 sprinklerit ja 2100 kaasaskantavat veepumpa.

Põhja-Koreas on põud
Põhja-Koreas on põud Foto: Bobby Yip/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea teleuudised näitasid, et vähemalt kolm veehoidlat, millest kaks on Lõuna-Hwanghae provintsis ja üks pealinna Pyongyangi lennuvälja lähedal, on kuivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles