Transseksuaalne paar sai lapse, kuid pidid selleks enda soovahetusprotsessi pooleli jätma!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transseksuaalne paar koos tütar Aspeniga
Transseksuaalne paar koos tütar Aspeniga Foto: Facebook

20- aastane Liam Johnson, kes sündis naisena, ent identifitseerib end nüüd mehena, ja 30-aastane Racquelle Trammell, kes sündis mehena, ent identifitseerib end naisena, armusid 2011. aastal ning arvasid, et neil ei avane kunagi võimalus lapsevanemateks saada. Kui paari suhe tõsisemaks kiskus, otsustasid nad enda soovahetusprotsessi peatada ja katsetada, kas neil oleks võimalik koos laps saada. Tütar Aspen sündis eelmise aasta aprillis.

Liam saab endiselt rasedaks jääda ja loomulikul teel sünnitada, ent Racquelle pidi östrogeeni võtmise lõpetama, et ta spermid oleksid piisavalt elujõulised, et munarakku viljastada. Paari sõnul oli nende kogetu küll ilus, ent samas raske, kuna nad pidid pooled justkui vahetama. Raquelle-i sõnul oli kibemagus näha Liamit: «Ma teadsin, et ta pole endaga rahul, aga me tegime selle ohverduse suurema kasu nimel, mida me mõlemad tahtsime. Ma küll samastun, kuna pidin hormoonide võtmise lõpetaa, ent ilmselgelt Liam elas rohkem läbi.» Lisaks oli naine ka kade, et kuigi ta peab end naiseks, polnud temal võimalik last kanda.

Paari meespool Liami sõnul nad arutasid kohe alguses laste saamist, seega oli mõte rasedusest neil alatasa kuklas: «Ma olin raseduse ajal rõõmus, kuna olin tänulik võimaluse üle laps saada, ent ma ei tahtnud lapsekandmiskogemust.»

2016. aasta märtsis sündis paaril tütar Aspen ning paar on sellest ajast saati olnud marupühendunud vanemad. «Kui Aspen sündis, olid meie tervisekindlustuspoliisi kallal töötanud ametnikud väga segaduses, kontrollides muudkui meie nimesid ja ID-kaarte,

Üleskasvades talusid nii Liam kui Racquelle homofoobiat. 2014. aastal otsustasid nad kolida Detroitist Michigani, kus uut elu alustada, kuna Detroitis elades said nad tapmisähvardusi. Juba lapsena tundsid mülemad, et on teistsugused

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles