Rummu karjääris toimuv Põhjamaade hinnatuim elektroonilise muusika festival toimub turvafirmata?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook

Homme 29. Juunil, Rummu karjääris, algava muusikafestivali «Into The Valley», turvapartner ei ole Meeskond Security OÜ. Festivali rootslastest korraldajad ei täitnud omapoolseid kohustusi oma koostööpartneri ees. Kinni pole peetud maksetingimustest ega muudest kokkulepetest. Sellest tulenevalt lõpetas Meeskond Security OÜ festivali korraldajatega koostöö ja ei osuta festivalil turvateenust.

29.06-01.07.2017 toimub Rummu karjääris elektroonilise tantsumuusika festival Into the Valley. Festivali korraldajad alustasid meiega läbirääkimisi koostöö osas mai kuus. Meeskond Security OÜ aitas neil ürituse kooskõlastada, koostades vajalikud skeemid ja joonised, kohtudes ja esindades neid koosolekutel erinevate ametkondadega. Festival sai avaliku ürituse loa ja tööde ning ettevalmistustega liiguti edasi. Kahjuks oli festivaliala korralduses ja kelleaaegades endiselt palju määramatust. Festivali korraldajad lükkasid edasi ka teenuse osutamiseks vajaliku turvalepingu sõlmimist. Festival aga muudkui lähenes ja selliselt ei saanud enam asjad jääda. Korraldajate poolsed prognoosid oodatava publikuarvu suhtes muutusid pidevalt, samuti müüdud piletite arv. Sellise olulise info puudumisel ei saa üritusele mõistlikku ja adekvaatset turvakontseptsiooni koostada. Lõpuks tunnistas festivali korraldaja, et raha teenuse eest maksmiseks pole. Turvaettevõtja jaoks oli nii turvarisk kui ka majanduslik risk liiga suur. Tulenevalt sellest soovitasime korraldajatel leida endale teine partner, kes on nõus koos nendega sellele avantüürile minema ja äririski võtma. Meeskond Security lõpetas koostöö ja teavitas korraldajaid ning vastavaid ametkondi sellest, et me ei osuta nimetatud üritusel turvateenuseid.

«Sellistel tingimustel oli võimatu koostööd jätkata, kus festivalikorraldaja pole usaldusväärne partner, kokkulepped ei pea ning pole kindlust, et teenuse eest ka tasu makstakse» lisab Meeskond Security OÜ juhatuse liige Eigo Sõster.

Into the Valley peakorraldaja jagas kommentaari Elu24 toimetusele: «Meeskond Security OÜ ja festivali Into the Valley peakorraldajate põhimõtted läksid vastuollu. Hetkel käivad läbirääkimised teise turvafirma ja politseiga ja kindlasti lahendame selle nii, et homme algaval festivalil on turvalisus inimestel tagatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles