India päritolu paaril ei lubatud Inglismaal valgenahalist last adopteerida nende rassi tõttu!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena ja Sandeep Mander
Reena ja Sandeep Mander Foto: Kuvatõmmis videost

​Sandeep ja Reena Manderil soovitati sõita hoopis Indiasse ja sealt laps adopteerida. Paar oli adopteerimisagentuurile öelnud, et neile sobib igasuguse etnilise taustaga laps. 30ndates paar leiti pärast kodukülastust olevat sobivad vanemad, ent agentuur ütles neile ära, kuna ainult valge nahaga lapsed olid tol hetkel saadaval.

Agentuur nimega Adopt Berkshire kinnitas, et valgenahalised briti või euroopast pärit paarid on eelistatud. Kuigi agentuuridel on õigus eelistada lapsega samast etnilisest grupist kasuvanemaid, ei tähenda erinev rass, et seetõttu ei saaks adopteerida.

Perekond Manderil ei ole lähedasi suhteid Indiaga, nende esivanemad on lihtsalt sealt pärit. Sandeep ja Reena pöördusid nüüd õiguskaitseorganite poole, et agentuur muudaks oma otsust, kuna hetkel on see diskrimineeriv. Paar on seitse aastat üritanud last saada ning seejuures 16 korda katsetanud kehavälist viljastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles