Need on Eesti staarid, kellel tagataskus leping maailma suurima plaadifirmaga!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avalikustas maailma suurim plaadifirma Universal Music Baltics, et on käed löönud 24-aastase Eesti lauljanna Getter Jaaniga. Toome teieni Eesti artistid, kes teevad koostööd plaadifirmaga Universal Music.

Jüri Pootsmann - sai laiemalt tuntuks telesaate «Eesti otsib superstaari» kuuenda hooaja võitjana. Ta pärjati 2016. aasta Eesti Muusikaauhindade galal aasta meesartisti tiitliga, olles nomineeritud viies kategoorias (aasta popalbum, aasta meesartist, aasta debüütalbum, aasta parim laul, aasta album). 22-aastane laulja esindas samal aastal Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel lauluga «Play», mille autorid on Stig Rästa, Fred Krieger ja Vallo Kikas.

Metsatöll - Eesti folk-metal bänd alustas tegevust 1999. aastal kolmeliikmelisena. 2000. aastal ühines ansambliga Lauri Õunapuu ehk Varulven, kes seni oli aeg-ajalt ansambliga koostööd teinud ja nende tegemisi jälginud. Varulven oli iseseisvalt õppinud mitmeid muinaseesti pille ning koos teiste bändiliikmetega leiti, et metal ja Eesti folkmuusika sobivad ideaalselt kokku. Nii ongi Metsatöllu muusika üha enam ja enam läbi põimunud Eesti regilaulust ja rahvaviisidest.

Leslie Da Bass - Leslie Laasneri puhul on tegemist andeka muusiku ja visionääriga, kes on olnud mitmete eesti nüüdseks juba kultusbändide sünni juures nagu industrial'i lipulaev Pedigree; indie-legend Borax, klubiprojekt Holmes ja viimaste aastate kohalik popsensatsioon HU?. Leslie Da Bassi nime alt hakkas Leslie muusikat ise välja andma ca 10 aastat tagasi. Universal Musicuga koostöö sai alguse aastal 2013, kui ilmus Leslie Da Bassi album «Times New Roman».

Metsakutsu - kodanikunimega Rainer Olbri, on Eesti räppar, igapäevaselt toimekas reklaamivaldkonnas graafilise disainerina. 2016. aasta lõpus sõlmis Metsakutsu plaadilepingu Universaliga. «Pole piiri» oli kolmas singel albumilt «Kuhu Koer On Maetud» ning ilmus eelmise aasta 25. novembril plaadifirma Universal Music Baltics alt.

Miljardid - alternatiivne indie-bänd eesotsas laulja Marten Kuningaga on üks värskemaid kollektiive, kes toimetab Universal Music Balticsi all. Koostöö sai alguse selle aasta mais.

Getter Jaani - lauljanna Getter Jaanil ilmub ilmub 30. juunil esimene singel «Something Good», mis on valminud koostöös plaadifirmaga Universal Music Baltics. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles