Kahe tütrega pered on kõige õnnelikumad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe tütrega pered on kõige õnnelikumad
Kahe tütrega pered on kõige õnnelikumad Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuringu kohaselt on kahe tütrega pered kõige õnnelikumad.

Uurijad lükkasid ümber levinud arvamuse, et kõige õnnelikumad on ühe tütre ja ühe pojaga pered, kirjutab news.com.au.

Uuring näitas, et kahe tütrega peredes on lahkhelisid vähem, laste ja vanemate suhtlus on intensiivsem ning koos tehakse meelsasti kodutöid ning veedetakse vaba aega.

Järgnevaks parim kombinatsioon on tütar ja poeg.

Uurijate sõnul suurenevad peredes probleemid, kui tütreid on üle kahe.

«Tulemused näitavad, et kaks tütart on parim variant. Õed saavad teineteise ja vanematega hästi läbi. Kui on rohkem tütreid, tekivad suhtlusprobleemid, sama  käib ka poegade kohta,» sõnas üks uuringu läbiviijatest Faye Mingo.

Kahele tütrega peredele järgnevad õnnelikkuses poja ja tütrega pered. Kolmandal kohal on õnnelikkuses kahe pojaga, neljandal kohal kolme tütrega, viiendal kohal kolme pojaga, kuuendal kohal nelja pojaga, seitsmendal kohal kahe tütre ja ühe pojaga, kaheksandal kohal kahe poja ja ühe tütrega, üheksandal kohal kolme poja ja ühe tütrega, kümnendal kohal kolme tütre ja ühe pojaga, üheteistkümnendal kohal kahe poja ja kahe tütrega ning kaheteistkümnendal kohal nelja tütrega pered.

Nelja tütrega pered on kõige vähem õnnelikud. Nelja tütart omavad vanemad tunnistasid, et on pidanud suurema maja või auto ostma, et omavahel mitte läbi saavaid lapsi ära mahutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles