Osta Kate Moss £25 000 eest ära!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supermodell Kate Moss.
Supermodell Kate Moss. Foto: SCANPIX

Londoni galeriis pandi müüki väga realistliku kuju briti supermodellist Kate Mossist. Ilma jäsemeteta kuju valmistas leedu kunstnik Edgar Askelovic. Selle ülesande andis talle galerii juhataja, kes oli marudas vaimustuses kunstniku eelmisest tööst «Diamond Dog», mis kujutab varalahkunud muusikut David Bowiet koermehena – pooleldi koer, pooleldi mees.

Ilma Askelovicile anti ülesanne teha ikoonolisest modellist skulptuur, mis kujutaks teda kui Rooma jumalanna Venust, kuivõrd Moss on justkui moemaailma jumalus.

Fotode järgi valminud töö tegemiseks kulus 4 kuud, skulptuur kaalub pea kaks korda rohkem kui lihast ja luust modell – 80 kilogrammi! Teose nimi on «MILF». Varasemalt on kunstnik kuulsust kogunud, kujutades Andy Warholit raugana, kuninganna Elizabethi kerjusena, Kurt Cobaini ööliblikana ja Amy Winehouse-i hauda. Askelovic läks Inglismaale alguses vahetusõpilaseks, ent otsustas sinna jäädagi, kuna tundis, et saareriigis on rohkem vabadust kui kodumaal Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles