Video: ufokütid leidsid Marsilt kiviringi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsilt leitud kiviring
Marsilt leitud kiviring Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ufoküttide teatel jõudsid nad USA kosmoseagentuuri NASA Curiosity kulguri fotode abil jälile Punase planeedi uuele kurioosumile, milleks on kiviring.

Vandenõuteoreetikud on veendunud, et see on järjekordne viide Marsil kunagi eksisteerinud, kuid miljoneid aastaid tagasi hävinenud kultuuri kohta, edastab foxnews.com.

Marsilt leitud kiviring
Marsilt leitud kiviring Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Youtube’i on jõudnud ka video, millel on näha seda kummalist pinnamoodi, mis ufoküttide arvates on kellegi kätetöö.

«Tegemist ei ole Marsile omase kraatriformatsiooniga, samuti ei meenuta see meie päikesesüsteemi teistel planeetidel nähtut. See kiviring on liiga ideaalse kujuga, et see saaks olla vulkaanilise või seismoloogilise tekkega. Võib oletada, et selle rajasid intelligentsed olendid ja see on osa kunagisest suuremast objektist,» teatas secureateam 10.

Youtube’is on nüüdset leidu agaralt kommenteeritud, kommenteerijate seas on ka skeptikuid, kelle arvates on tegemist loomulilkul teel tekkinud moodustisega, mitte see ei ole ehitatud «roheliste mehikeste» poolt.

Ühe iroonitseja arvates leidsid ufokütid Marsilt suure kivistunud sõõriku, mille võis sinna pillata hiiglane.

Punane planeet pakub suurt huvi nii teadlastele kui ufoküttidele, nii NASAl kui eraettevõtjatel on plaanis 15 – 20 aasta pärast teha sinna lend ja hakata rajama inimasustust.

Viimase kümne aasta jooksul on Marsilt leitud väga erinevaid objekte, samas psühholoogide arvates on tegemist fenomeniga, mis kannab nimetust pareidoolia.

Sel puhul tõlgendatakse tundmatuid objekte läbi tuntud objektide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles