Hannes Võrno otsib andestust jumalalt, et eluga edasi minna (7)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno
Hannes Võrno Foto: TV3

Eesti Kirikule antud intervjuus kinnitab Tallinna Piiskopliku toomkoguduse nõukogusse kuuluv Hannes Võrno, et palub andeks kõigilt, kellele ta mõtte, sõna või teoga haiget on teinud. 

Hannes Võrno pihib lehes: «Avaliku elu tegelane tähendab justkui seda, et sa oled kõigi omand. Kõigil on õigus arvamusele sinu suhtes ja õigus seda ka välja öelda. Olgu oma nime all või anonüümselt. Saan sellest mingi piirini aru. Selge on see, et avaliku elu inimese kuvandit on kerge tekitada, aga ka kerge lõhkuda. Kuvand, mis on sulle omistatud, ei ole enamasti kestev ega objektiivne,» räägib mees. 

Hannes Võrno.
Hannes Võrno. Foto: Erik Prozes

Hannes Võrno tunnistab, et sellest eluõppetunnist sai ta palju: «Olen õppinud ja läbi kogetu selgeks saanud, et inimesed peavad omavahel rääkima. See kipub ununema ning võib viia saatuslike tagajärgedeni. Rääkima peab nii head kui halba. Selline eneses hoidmine ja varjatud kannatamine ei ole õnneliku kodu osaks.»

Mai algul ilmus LPs portreelugu Võrno endise elukaaslasest Häli Veskarust, kes rääkis avameelselt pingelisest kooselust Hannes Võrnoga.  
LPs ilmunud loos rääkis Veskaru, et elab noorema pojaga kahekesi juba kaks aastat, sest astus välja 20 aastat kestnud kooselust Võrnoga. Kooselu Viimsi ridaelamus muutus väljakannatamatuks pärast seda, kui Võrno naasis 2014. aasta aprillis Afganistanist pooleaastaselt rahuvalvemissioonilt.
 

Hannes Võrno ja Häli Veskaru 2012. aastal uusaastakontserdil
Hannes Võrno ja Häli Veskaru 2012. aastal uusaastakontserdil Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kuigi vaimset kahju on keeruline korvata, sai tänu loole naine tagasi 40 000 eurot, mida Võrno seni polnud tagasi maksnud. «Ma hoolin Hälist kui oma laste emast ja soovin, et ta saaks oma eluga edasi minna ja oleks õnnelik,» räägib Hannes. Kõige olulisemaks peab mees elus seda, et naisena on kõrval eelkõige sõber, keda saab pidada hingesugulaseks: «Kellega koos reisides võid öö mööda saata kasvõi raudteejaama puupingil. Samas oled tema nimel müüma ülikonna, et pakkuda võimalust elada kasvõi üks öö viietärnihotellis.»

Eesti Kirikule antud interjuus palub mees andeks: 
«Kõigile, kes on saanud minu tõttu haiget ja kellel on nüüd hinges pettumus või kurbus, neile ütlen sügavalt südame põhjast, häbenemata silma vaadates: andestage mulle, palun. Olen kõigi ees aus ja võrdselt väga tänulik, kui suudate andestada ning lubate mul targemana ja kogemuse võrra rikkamana oma eluga õigesti edasi minna.»

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles