Trumpi uus hullumeelne idee: USA-Mehhiko piirile tuleks rajada päikeseenergiamüür

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Charlie Neibergall/AP/Scanpix

USA president Donald Trump lubab ehitada USA-Mehhiko piirile müüri, mille abil ta loodab illegaalsed sisserändajad USAst eemal hoida.

Trump käis müüri kohta välja uue hullumeelse idee, et selle võiks katta päikesepaneelidega ning paneelide toodetava energia müügi abil kaetakse müüri ehitamise ja hooldamise kulud, edastab Yle.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Scott Morgan/REUTERS/Scanpix

Trump käis päikeseenergiamüüri idee välja Iowa osariigis Cedar Rapidsis peetud kõnes.

«See päikeseenergiamüür näitab head kujutlusvõimet? Päris hea idee? See idee on minu oma,» lausus USA president oma kõnes.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Charlie Neibergall/AP/Scanpix

BBC teatas Trumpi ideele viidates, et Trump ei tulnud geniaalsele ideele, vaid selle pakkusid välja mitu ehitusfirmat, mis soovivad osaleda piirimüüri rajamisel.

Trump teatas Iowas, et päikesepaneelid kahandaksid ka Mehhiko kulutusi sellele müürile, samas aga oleks see betoonmüür ka silmale ilusam vaadata.

Mehhiko-USA piiril olev müür vaadatuna Mehhiko Tijuana poolelt
Mehhiko-USA piiril olev müür vaadatuna Mehhiko Tijuana poolelt Foto: GUILLERMO ARIAS/AFP/Scanpix

Trump sõnas juba oma möödunud aasta presidendivalmise kampaania ajal, et kuna Mehhikost saabub USAsse palju illegaale ja tuuakse narkootikume, siis peaks kahe riigi piirimüüri maksma kinni Mehhiko. Mehhiko võime vihastas Trumpi selline seisukoht ja nad teatasid, et ei kavatse selle müüri jaoks raha välja käia. Lahvatas ka diplomaatiline sõnasõda, mis nüüdseks on siiski vaibunud. 

Trump on küll määranud, et selline müür tuleb ehitada, kuid tegemist ei ole siiski prioriteediga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles