Anna-Maria Galojan: pole võimalik inimesi jagada õnnelikeks ja õnnetuteks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan teel Harju Maakohtusse 09.03.11
Anna-Maria Galojan teel Harju Maakohtusse 09.03.11 Foto: Tiit Mõtus

Poliitik Anna-Maria Galojan arvab, et inimesi ei ole võimalik jagada õnnelikeks ja õnnetuteks. Küsimus on tema arvates hoopis selles, et mõned meist oskavad leida ja tunnetada neid õnnehetki paremini kui teised. Galojan jagas Buduaariga oma mõtteid ja arvamusi õnnest kirjutab Buduaar.

Anna-Mariat teevad õnnelikuks paljud pisiasjad nagu näiteks päike, meri, tema kutsa. Eelkõige aga sära oma lähedaste silmis ja nende heaolu, räägib naine. Õnn on tema jaoks armastada ja olla armastatud. «Nõustuks poolteist sajandit tagasi Victor Hugo poolt öelduga: «Suurim õnn on veendumus, et meid armastatakse meie enda pärast, või õigemini, sellest hoolimata!»,» jagab Anna-Maria oma mõtteid ning lisab, et tema jaoks seisneb õnn tasakaalu ja harmoonia leidmises enda ja ülejäänud maailma vahel.

«Kuna õnn on hetkeseisund, sest õnnetunne reeglina püsiv ei ole, siis üks ja sama inimene on ühel hetkel õnnelik ja siis jälle õnnetu. Pole võimalik jagada inimesi õnnelikeks ja õnnetuteks. Küsimus on pigem selles, et mõned meist oskavad leida ja tunnetada neid õnnehetki paremini kui teised!»

Inimesed saaksid ise oma elu tunduvalt õnnelikumaks teha, kui püüaksid hoida endas kogetud õnnetunnet. Suurel määral õnnelikuks olemiseks on Galojani sõnul vaja teha tööd eelkõige oma mõttemaailma kallal. «Tõelise õnne allikas asub meis eneses ja just meie võimuses on teha ennast õnnetuks või lasta endal olla hoopis õnnelik. Valik on meie!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles