Inglismaal soovitavad ametiühingud inimestel koju minna, kui neil liiga palav hakkab

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal on kuumalaine tõttu tervis üles ütelnud 64 inimesel. Pildil üritavad inimesed jahedust leida Louvre’i purskkaevude juures Pariisis.
Prantsusmaal on kuumalaine tõttu tervis üles ütelnud 64 inimesel. Pildil üritavad inimesed jahedust leida Louvre’i purskkaevude juures Pariisis. Foto: SIPA/Scanpix

Terviseeksperdid soovitavad brittidel püsida siseruumides, kuni ennustatavalt viiepäevane kuumalaine lõppema peaks. Nimelt on saareriigis kuumem kui Sitsiilias, Kreetal ja Maldiividel – temperatuur tõusis kolmandat päeva üle 30 kraadi ning Lõuna-Inglismaal võib kerkis isegi 33 kuumakraadini. Homme puruneb ilmselt aga 35.7 kraadiga kuumima juunikuu päeva rekord, mis on püsinud 176 aastat!

Kuumalaine on ka ametiühingud tööle pannud – nad soovitavad tööandjatel lubada inimestel tulla kontorisse ülikonna asemel lühikestes pükstes ja plätudes. Lisaks leiavad ametiühingud, et üle 26,6-kraadise ilmaga ei tohiks füüsilist tööd teha.

Inglismaal on välja antud kuumalaineoht esmaspäeva hommikust neljapäeva hommikuni, see tähendab et sotsiaal- ja meditsiinitöötajad peavad olema kõrgendatud valmisolekus tegelema riskirühma – vanurite, laste ja haigete – terviseküsimustega. Lisaks mahitavad ametiühingud tööandjaid pakkuma töötajatele jahutavaid jooke ja lubama neile regulaarseid pause.

Ka Mandri-Euroopat kimbutavad kuumakraadid, näiteks lubati Euroopa Liidu töötajad eile varem koju, kui neil peaks liiga palav olema ja temperatuur on üle 30 kraadi. Lisaks soovitati valgustust mitte kasutada, kuna lambid teeksid olukorra veel kuumemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles