Kertu Jukkum: järgmise maratoni jooksen Kuubal!

Kertu Jukkum
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu
Kertu Foto: Marko Söönurm

Tere! 

Mina olen Kertu ja avan Elu24 lehel sportliku blogikeskkonna. Kirjutan järgneva viie kuu jooksul valmistumisest oma järjekordseks maratoniks. See tähendab vaeva ning pisaraid, aga samas ka väikeseid rõõme ning kahtlemata maailma õnnelikemaid inimesi maratoni finišis. 

Alustuseks kiire tagasivaade ja kokkuvõte. Tänaseks on mu kontol viis jooksumaratoni – Stockholm, Tallinn, Berliin (topeltmaraton), New York ja Barcelona. Tehtud on üks TriStar111 triatlon, Tartu suusamaraton ja Berliini rulluisumaraton. Kilimanjaro tipus käisin maailma ilusaimat päikesetõusu vaatamas. Üht-teist veel lisaks selle viimase kuue aasta jooksul, mil tervisliku elustiili karusselile sattusin. Kõik need eelnevad väljakutsed valmistumise ning võidukate lõppudega on endiselt leitavad mu blogist.

Aga miks üldse end piinata ja vaevata? Õnnelikud on need, kellesse sportlikkus on sisse kirjutatud. Need, kes kohe peavad ja kuidagi teisiti ei saa. Mind pole sellise tublidusega õnnistatud. Seetõttu, kui treeningkava pole ees ning treenerit piitsutamas, siis pärast pikka tööpäeva on mu kodu kõige imelisem paik terves maailmas. Ehk just seetõttu vajan suuremat eesmärki, et olla pidevalt motiveeritud ja innustunud end trenni vedama. Pärast jooksutrenni tunnen küll, et just jooksmine on maailma parima enesetunde kindlustaja, kuid juba järgmiseks päevaks on see teadmine järgmiste oluliste asjade alla kuhjunud. Ometi pole ma kunagi varem olnud nii terve kui täna ja viimased aastad üldiselt. 

Seetõttu ma uute väljakutsete järele janunen. Niisiis, täpselt viie kuu pärast stardin ma Kuuba maratonil Havannas. Pilet on mul juba taskus, treeningkava koostamisel ja jooksurütmi olen samuti tagasi saamas. Jätkub verenäitajate parandamine mu lemmiktoitumisspetsialist Margus Silbaumi abiga. Ning muidugi ka maailma seksikaim postitantsutreening – nimetagem seda lihastreeniguks või toredaks vahelduseks jooksukilomeetrite kogumisele. 

Miks just Kuuba? Esiteks olen ammu unistanud sinna reisimisest. Enne veel, kui kogu sealne ehedus kaob. Teiseks mõtlen, et miks ka mitte just Kuubal – hea soe joosta ja ilusad tõmmud inimesed ümber.  

Ühesõnaga võidab ikka see, kes kõige tervem! See on mu ainus eesmärk tervisesporti tehes ning maratone läbides. Etteruttavalt, siis üks mäevallutus on enne Kuuba maratoni samuti plaanis. Kui kõrgele ja millal ning kellega, sellest peagi. 

Aeg läks juba käima. Niisiis, valmis olla, kohtadele, jooks!

Kertu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles