Täna on ülemaailmne lonkimise päev!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalutuskäik. 30 kraadi sooja,
hele kaabu ja lapiline peni.
Jalutuskäik. 30 kraadi sooja, hele kaabu ja lapiline peni. Foto: Esta Tatrik

Tänapäeva maailm liigub nõnda kiires tempos, et tihtipeale me unustame seisatada ja enda ümber ringi vaadata. Tänaval inimesed isegi jalutavad kiirkõnnitempos, selmet kõndida rahulikult ja anda enda päevale lõõgastav kulg. 

Michigani Lake Superiori Ülikooli avalike suhete juht W. T. Rabe pani päevale aluse 1979. aastal vastukaaluks sörkimise populaarsuse kiirele tõusule. Tema meelest on jooksmine liigutamise surm, kuna säärane tempo võtab ringiliikumisest kogu rõõmu. Mees kuulutas iga-aastase päeva välja Michigani hotellis Grand, kuna juhtumisi asub just seal maailma pikim veranda, mis on 200 meetrit pikk.

Päeva tähistamiseks tuleks võtta aega ja minna jalutama, mõeldes enda teekonna nautimisele ja puhkamisele ümbritsevat vaadates ja nuusutades. Tuleks vastu seisa kihule tempot tõsta ning selle asemel hoopis vastutulijaid tervitada! Ülemaailmse lonkimise päeva võlu seisvatki võimaluses maha raputada kõik see kiirustamine ja stress, mis meid muidu vaevab!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles