Briti orienteerujad seiklesid Soome-Venemaa piiril juues õlut (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerujad
Orienteerujad Foto: Mikko Stig / SCANPIX/LEHTIKUVA/Scanpix

Soome meedia teatel ületas eile grupp briti orienteerujaid loata Soome-Venemaa piiri, olles varem osalenud Jukola orienteerumisvõistlusel.

Kagu-Soome piirivalve teatel ületasid neli britti Lõuna-Karjalas piiri, olles jätnud oma auto piiri lähedasse parkimiskohta ja läinud siis jalgsi Soomest Venemaale, edastab iltasanomat.fi.

Brittidel oli kaasas õlu, mida nad piirialal jalutades tarbisid. Lõpuks tabasid neliku Soome Kolmikanna piiripunkti piirivalvurid, kes nad Soome poolele tagasi juhatasid.

Mehed võtsid ebaseadusliku piiriületamise omaks, selgitades samas, et nad nägid piiril hoiatussilte, kuid tahtsid ikkagi riskida ja seigelda, sest nad ei olnud varem oma jalga Venemaa pinnale tõstnud.

Soome piirivalve viis britid Lõuna-Karjala ringkonnakohtusse, mis neile trahvi määras ja nad said siis loa sõita kodumaale Suurbritanniasse tagasi.

Soome piirivalve teatel tabasid nad mõni aeg varem samasuguselt tegevuselt neli sakslast, kes ületasid piiri Uukuniemel ja jõudsid Venemaal viibida vaid kuus minutit.

«Turistide visiit Venemaale jäi väga lühikeseks. Ka see grupp tahtis ebaseadusliku piiriületamisega kogeda seiklust,» sõnas Kagu-Soome piirivalve kuritegevusega tegeleva osakonna esindaja Timo Häkkinen.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles