Sääsepüüdmise meistrivõistlustel said sääsed otsa!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sääsepüüdmise meistrivõistlustuste võitja Maero Pukk (vasakul).
Sääsepüüdmise meistrivõistlustuste võitja Maero Pukk (vasakul). Foto: Margus Ansu

Eile Tartumaal Varnjas peetud Eesti meistrivõistlused sääsepüüdmises võitis Maero Pukk. 

Kõigile sääsepüüdmise meistrivõistlustel osalejatele oli eraldatud ruutmeetrine ala, kus tuli 15 minuti jooksul võimalikult palju sääski püüda. Oma alalt väljaminek lubatud polnud ja reeglite rikkujale oli ette nähtud disklahv. Seda tuli võistlusel samuti ette.

Sääsepüüdmise meistrivõitlustel oli kohal ka putukateadlane ja loodusfotograaf Urmas Tartes, kes jagas kohapeal põnevaid soovitusi, mida saavad tulevased osalejad järgmistel sääsepüüdmisvõistlustel kõrva taha panna. «Esimene soovitus on see, et olla nädal aega pesemata, ennast ega riideid ei või pesta,» rääkis Tartes Tartu Postimehele. 

Enne võistlustulle asumist soovitab ta samuti sörkjooksu, et tekiks võimalikult palju higi ja piimhapet. Lisaks tuleb peale panna spetsiifilisi parfüüme, mis sääski ligi meelitavad. Nende näpunäidete järgimisel on Tartese kinnitusel võistlusel edu tagatud, sest kõik need meelitavad sääski ligi.

Ometi juhtus, et sääski Varnjas Meisi Taru hoovis, kus võistlus peeti, ei jagunud. Ühe finalisti ebaõnn oli suisa nii suur, et ta ei suutnud tabada mitte ühtegi sääske. Finaali tulemused olid jahmatavalt nigelad – kolmanda koha võiduks piisas vaid viiest, ning teisele kohale tulekuks kaheksaks sääseks.

Eesti sääsepüüdmise meistri tiitli võitis tänavu Maero Pukk, kelle saagiks finaalis kujunes kaheksateist sääske. Võitja sõnul tagas sääsepüüdmisel edu kostüüm ehk T-särk kirjaga «Ime mind» ja mummulised bokserid, mida Maero võistluse ajal kandis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles