Soome alastijooks meelitas kohale rekordarv osalejaid! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alastijooks
Alastijooks Foto: Hannu Elo

Soomes toimus 15.korda Nakukymppi ehk alastijooks, mis meelitas tänavi kohale rekordarv osalejaid. Ühtlasi sai esimest korda läbida palja ihuga läbida maratonidistantsi. 

Soomes Padasjoel toimunud alastijooksu kümnekilomeetrisest jooksust võttis osa ühtekokku 120 inimest. Esmakordselt oli võistlusprogrammis ka maraton, millest võttis osa neli inimest - kaks soomlast, üks šveitslane ja üks eestlane. 

Soome alastijooksul on pealtvaatajaid kümme korda enam kui jooksjaid, seega kaasaelamise vähesuse üle osalejad kurtma ei pea. Jooksjatel on lubatud kanda peakatet ning samuti võivad jalas olla jooksutossud, kuid see on ka kõik. Erandina on naistel lubatud selga panna rinnahoidjad ja sedagi praktilistel põhjustel. 

Nakukymppi toimus tänavu juba viieteistkümnendat korda. Esimene kord oli stardis vaid neli jooksjat, kellest kolm olid lähedalt seotud korraldajatega. Võistlus on osalejatele tasuta, kuid pealtvaatajatel tuli tänavu välja käia 2 eurot. 

Soome alastijooks
Soome alastijooks Foto: Hannu Elo
Alastijooks
Alastijooks Foto: Hannu Elo
Soome alastijooks
Soome alastijooks Foto: Hannu Elo
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles