Eksootiline Aruküla känguru osteti kalli raha eest Slovakkiast (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aruküla noormehel Eino Roosioksal on hobipark, kus elab ligi 100 isendit erilisi looma-ning linnuliike. Kõige eksootilisem on aga kahtlemata Slovakkia mägedest toodud känguru Jack, kelle hind küündis tuhande euroni. 

Noormehe hobilinnu-ja loomapargist võib leida musti luiki, ühelt Prantsumaa saarelt pärit kääbuslambaid, nandusid, paabulinde, punakael- laglesid ja Egiptuse hanesid. Oleks maad enam, võtaks noor loomasõber elanikke juurdegi. 

Känguru oli aga Eino üheks unistuste loomaks. Võtmisele eelnes põhjalik looma eluviisi ja tervisega kurssi viimine ja talle tingimuste loomine. Känguru Jack sai toodud Slovakkia kasvandusest, kus neid loomi loomaaedadele kasvatatakse. Peagi leidus Jackile ka kaaslane - Saaremaa albiinokänguru, kes tervisehädade tõttu kahjuks suri. Peagi plaanib Eino Jackile uue sõbra võtta. 

Känguru Arukülas
Känguru Arukülas Foto: Toni Läänsalu


Jack toitub suvisel ajal mururohust, porganditest, maisist, kaerahelvestest ning sügiseti spetsiaalsetest graanulitest. Pakasega võib loom välitingimustes viibida mitte rohkem kui kümme minutit ning elab peamiselt tubastes oludes. Siiski mitte omaniku voodis, nagu lemmikute puhul enamasti harjunud oleme, vaid talle spetsiaalselt loodud toas.  

Känguru on üldiselt inimpelglik loom ja ka Jack on inimesega alles harjumas, kuid omanik saab talle paari meetri kaugusele jutustama minna. Ühel päeval loodab Eino, et saab kängurule pai teha.  

Känguru võtmist noormees siiski ei soovita. Tema sõnul on tegemist loomaga, kel on väga tundlik tervis ning kelle toitumist ja tingimusi tuleb pidevalt jälgida, et loomale mitte liiga teha. 

Känguru Arukülas
Känguru Arukülas Foto: Toni Läänsalu
Albiino känguru
Albiino känguru Foto: Erakogu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles