Sööma! Evelin Ilves avab täna kodurestorani!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves 2011. aastal Ärma Talus Eesti mahetoidutootjaid võõrustamas.
Evelin Ilves 2011. aastal Ärma Talus Eesti mahetoidutootjaid võõrustamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna on see kauaoodatud päev, mil Evelin Ilves koos kaaslase Siim Rikkeriga avab Hiiumaal Nasvarannas kodurestorani Roog. 

Kevade hakul hakkas Evelin otsima pesa, kuhu rajada suverestoran, mille idee oli hobikokal mõttes juba aastaid. Hiiumaal Nasvaranna suvemaja pakkumine tuli naisele üsna pea ja sealt sai hakata mõtet realiseerima. Kevadel ajalehele Hiiu Leht antud intervjuus rääkis Evelin kohviku ideest lähemalt:

«Kohviku kontseptsioon on Hiiu saarel enneolematu, võrrelda võiks neid ehk ühepäeva­kohvikutega, mis korraks kodu­aedades avatakse, aga seal enamasti kööki ei näe.

Nimelt on kohvikus Roog kavas pakkuda kolme-nelja­käigulist õhtusööki koos jookidega koduköögi-söögitoa lauas. Sellise õhtusöögi saab tellimise peale. Mulle tundub see kõige loomulikum: külalised on sinu lähedal, kokkame ja muljetame. Nii tekib ühine energiaring ja armastus – see hea toidu kõige tähtsam komponent on kõigile hoomatav,» jagas Evelin mõtteid.»

Kuidas aga sündis restorani nimi Roog?

«Sel on mitu toredat tähendust: kõigepealt on see ju toit, hüva roog. Siis on see pilliroog, saarte katusematerjal. Hiiu keeli olevat see veel kalaroots – kala kõige kesksem osa, mis elu koos hoiab ja energiat laiali jagab. Ning lõpuks on sama tüvi hollandi keeles rukkil: rog,» selgitas Evelin Ilves. Käina-Emmaste maanteelt paarisaja meetri kaugusel asuva kohviku Roog köögilaua taga on 12 kohta, suve­terrassilt võib päeva jooksul palju rohkem inimesi läbi käia.» rääkis Evelin.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles