Hoiatus! Staarpätt Liis Haavel tegutseb taas!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Haavel maskeeritult (vasakul) ja tavaolekus kohtusaalis.
Liis Haavel maskeeritult (vasakul) ja tavaolekus kohtusaalis. Foto: politsei / Peeter Langovits

Politsei pidas kinni kurikuulsa kelmi Liis Haaveli, uue nimega Elois-Catherine Haavel, keda kahtlustatakse eakatelt meestelt raha välja petmises. Politseil on alust arvata, et ohvreid võib veelgi olla.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo pidas 1. juunil kinni 38-aastase Elois-Catherine H. endise nimega Liis H, keda kahtlustatakse identiteedivarguses.Tegemist on Liis Haaveli nimelise naisega, kes on teada tuntud kui vanuritelt raha väljapressija.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi võttis Haavel 2010. aasta augusti lõpus ja septembri alguses ühe kannatanu teadmata viimasele väljastatud kahe deebetkaardiga pangaautomaadist välja kokku 59 600 krooni ehk üle 3808 euro ning omastas selle, samuti pettis Haavel aastatel 2002-2005 välja neli kinnistut, kuus sülearvutit ja ühe mobiiltelefoni ning koos Raivo Palmrega (62) ühelt eakalt mehelt 400 000 krooni. 

Harju maakohus tunnistas aga 2010. aasta veebruaris toona 30-aastase Haaveli süüdi vanuritelt raha ja vara väljapetmises ning määras talle karistuseks neli aastat vangistust, millest ta pidi reaalselt ära kandma kuus kuud, samuti pidi ta hüvitama kannatanute tsiviilhagid. 

2014. aastal 18. märtsil vabanes naine Harku vanglast üheksa kuud enne tähtaega. Kohus määras talle üheaastase katseaja, mil ta pidi olema kriminaalhooldaja järelevalve all. Kohus võttis Haavelit enne tähtaega vanglast vabastades arvesse tema tervislikku seisundit ning asjaolu, et tema peres kasvab kolm alaealist last, vahendab Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles