Evelyn Sepp: Edgar Savisaarest ei tasu teha märtrit ega meediakangelast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Peeter Langovits

Täna algas Harju maakohtus protsess ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea Edgar Savisaare üle. Legendaarne poliitik, endine peaminister ja Keskerakonna asutaja on läbi aegade olnud seotud paljude värvikate naistega. Endine poliitik ja riigikoguliige, Eesti teenusmajanduse koja juht Evelyn Sepp jagas mõtteid endise erakonnakaaslase kohtuloo teemal.

«Mul ei ole õigupoolest midagi rohkem selle kohtuasja kohta öelda, et on kohutavalt kahju, et inimene, kes võinuks endast ja Eestist lugu pidada, on sattunud oma ignorantsuse ja ahnuse lõksu. Kas see asi lõppeb süüdimõistmisega, või kas see üldse lõppeb, näitab mõistagi aeg,» arutleb Evelyn, kes oli aastaid Edgar Savisaare usaldusalune.

«Usku kohtu võimekusse seda menetleda mul on,» ütleb Evelyn. Küll aga on endisel poliitikul üks ettepanek: 

«Ma soovin, et Eesti meedia leiab endas niipalju vastutustunnet, et selle osalistest mitte teha meediakangelasi – ei kangelaste ega märtrite vormis. Tegu on inimestega, keda süüdistatakse suures ulatuses oma ametiseisundi kuritarvitamises, mida enamik meist ilmselgelt usub või oma kogemusele toetudes võib pigem kinnitada, ja maksumaksja raha maakeeli öelduna – varastamises. Nii enda isiklike kulude ja heaolu tõstmiseks kui oma kaastöötajate lojaalsuse ja partei rahastamiseks.»

«See on seega väga suur lakmustest üldse sellele, millist Eestit me tahame. Mõistan, et see ei pruugi olla kerge väljakutse, aga see on Eesti ühiskonna tervise ja moraali jaoks ülioluline,» lausub Evelyn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles