Diane Keatonile anti elutööauhind!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diane Keaton võitles buliimiaga. Haigus kimbutas teda nii tõsiselt, et see hävitas ta hambad, mistõttu pidi ta need kroonima.
Diane Keaton võitles buliimiaga. Haigus kimbutas teda nii tõsiselt, et see hävitas ta hambad, mistõttu pidi ta need kroonima. Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

Näitleja Diane Keaton sai elutööpreemia! Auhinnagaalal oli kohal ka Woody Allen!

Dolby teatrisse oli sel puhul kogunenud Hollywoodi tippnäitlejad, kes 71-aastasele Keatonile austust avaldasid. «Ta on üks armastatumaid naisnäitlejaid Ameerika filmitööstuses,» ütles filmiakadeemia esindaja Howard Stringer.

Üllatuslikult oli kohal ka Woody Allen, kes üldiselt käib harva Hollywoodi üritustel. Mees pidas kõne Keatoni auks, kiite naise ilu ja näitlejameisterlikkust. Allen ja Keaton kohtusid, kui näitlejanna kandideeris Alleni 1969. aasta näidendi «Play It Again, Sam» peaosasse ning rolli ka sai. Seejärel mängis naine ka lavastuse filmiversioonis. Keaton ise on kommenteerinud, et Alleni tehtud filmides oli tore mängida, sest tema karakterid olid idioodid, siiski kiitis naine: «Allen kirjutab naisrolle paremini kui keegi teine. Tema rollid naistele on erakordsed.»

Elutööauhind anti välja 45. korda, eelmistel aastatel on selle pälvinud näiteks Jane Fonda, Michael Douglas, Steve Martin, Mel Brooks ja John Williams. Kõige esimene filmiakadeemia elutööauhind anti 1973. aastal John Fordile. Loe lähemalt ja vaata galeriid naise tegemistest Menust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles