Roman Polanski ohver palus kohtuasja lõpetada: ta ei võlgne mulle midagi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samantha Geimer kohtusaalis
Samantha Geimer kohtusaalis Foto: SCANPIX

Režissöör Roman Polanski seksuaalrünnaku ohver palus kohtuasja sulgeda.

Samantha Geimer oli 1977. aastal toimunud intsidendi ajal kõigest 13-aastane, vahendab BBC. Naine palus reedel Los Angelese kohtus, et asja menetlemine lõpetataks.

«Palun seda teha minu jaoks, halastusest mulle ja mu perele,» ütles Geimer kohtule. «Sellele järgnenud katsumused olid nii suured, et lühike ja ebameeldiv kokkupuude temaga kahvatus ja tuhmus. See polnud minu jaoks nii traumaatiline, kui kõik uskuda tahaksid.»

«Minu arvates on ta oma karistuse ära kandnud. Ta ei võlgne mulle midagi. Ta ei võlgne California osariigile midagi, kui välja arvata see, et ta võiks lõpuks siia tagasi jõuda. Soovin, et ta võiks tagasi tulla ja tunda, et teda koheldakse õiglaselt, kuid ma pole kindel, kas see kunagi juhtuda saab,» lisas Geimer.

Geimer on varem öelnud, et ta on filmimehele andestanud 40 aasta eest toimunud rünnaku.

Cannes, 27. mai: Roman Polanski filmi «Based on a True Story» fotoesitlus
Cannes, 27. mai: Roman Polanski filmi «Based on a True Story» fotoesitlus Foto: Erlend Štaub

Polanski tunnistas toona alaealisega seksimist ja veetis 42 päeva vanglas, kuid põgenes siis USAst. Intsident leidis aset 1977. aastal Jack Nicholsoni Hollywood Hillsi majas, kui viimast kodus polnud. 

«Ma ei kõnele Romani, vaid õigluse eest. Ma palun, et kaaluksite selle asja lahendamist ilma, et vangistaksite 83-aastast meest,» sõnas Geimer.

Advokaadi sõnul on Los Angeleses toimuva kohtuasja eesmärk saada juurdepääs Polanski 70ndatel antud tunnistusele. Selle abil loodab advokaat veenda Euroopa võime tühistama Polanski vastu kehtestatud rahvusvahelise vahistamisorderi.

Los Angelese ülemkohtu kohtunik Scott Gordon ütles, et ta võtab palvet arvesse ja ei langetanud veel otsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles