Prooviabielu-Heleni vastus driftimisele: «Olen tegelikult eeskujulik juht!»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prooviabielu-Helen ehk Helen Kõpp
Prooviabielu-Helen ehk Helen Kõpp Foto: Erakogu

«Prooviabielust» tuntud Kalvi-Kalle Kruusamäe jagas videot sellest, kuidas nad koos Heleniga keset Tartu linna «driftisid». Helen annab nüüd vastuse: "Juhina on ta eeskujulik ning järgib kõiki liikluseeskirju."

«Seal on üks vasakpööre, kust tagasi keerates läks ükskord mul auto külglibisemisesse, aga ma suutsin olukorraga suurepäraselt toime tulla. Seega otsustasin olukorrast õppida ning minna vähese liikluse ajal uuesti sinna ning proovida sõiduki käitumist sellises olukorras, millest ongi video,» selgitab Helen meediasse jõudnud driftivideo kohta.

Lisades, et tegemist on autoga, mis satub kergesti külglibisemisesse. «Iga sõiduk on erinev ning minu ülesanne autojuhina on osata kõiki masinaid perfektselt käsitseda. Järgisin kõiki liikluseeskirju: suhtlesin mitteverbaalselt teiste liiklejatega, jälgisin hoolikalt, kas minu rada ja minu tee on vaba, jälgisin kiirust, jälgisin, et teised juhid on mind märganud, sõitsin ainult lubava tulega ristmikule, sõitsin hoolikalt, sõitsin alles siis kui olin kindel, et ohte pole jne,» põhjendab Kalvi-Kalle kõrval roolis olnud Helen.

Juhina hindab end Helen eeskujulikuks ning ka liikluskultuur polevat halb. «Ma arvan, et Eestis on liikluskultuur hea ning heaks teeb liikluse ka see, kui iga juht on valmis olukordadeks, kus erinev auto võib ootamatult käituda (teistsugune teekate, järsk kurv vms),» lisab Helen lõpetuseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles