Galerii! Sajad sigarifännid üle kogu maailma kogunevad tänasest Tallinnas!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas vanalinna külje alla Tornide väljakule kerkinud uhke klaaspaviljon võõrustab täna alates kella 16-st üle kogu maailma Eestisse saabunud sigarifänne.

Kaugemad külalised on tulnud kohale Tšiilist, Panamast, Kuubalt ja Maltalt. Juba viiendat aastat korraldatava Põhja-Euroopa suurima sigarifestivali Fine Spirits & Cigar Weekend (FSCW) avaüritus on täpselt kell 16 uksed avav Lifestyle & Expo Show, kus on võimalik uudistada nii sigaritootjate kui ka sigarikultuuriga lähedalt seotud ettevõtete poolt pakutavat. Kõik tänase ürituse külastajad osalevad loteriis, mille väärtuslikumad auhinnad on ööbimine Tallinna vanalinna luksushotellis Schlössle, juveelitooted, unikaalne kirjutusvahend jms. Auhinnad loositakse välja kell 22.30. Tänase ürituse meelelahutusliku poole eest kannab hoolt Soomest saabunud värvikas orkester Tri Cohiba. Festivali homne päev algab samuti kell 16, mil antakse avalöök aeglase sigarisuitsetamise maailmameistrivõistluste Põhja-Euroopa kvalifikatsiooniturniirile, mille parim pääseb 1.-3. septembrini Horvaatias Splitis peetavasse suurde finaali.Võistluse eel on üks peaküsimus: kas tänavu lüüakse üle samal üritusel eelmisel aastal venelase Oleg Pedani poolt püstitatud maailmarekord 2 tundi, 47 minutit ja 45 sekundit? Kuna osalejate tase on taas võimas, on mullune rekord ilmselt ohus. Tänavuse mõõduvõtu võistlussigar on Macanudo Inspirado Mareva. Üritust austab kohalolekuga Mareva Sigariklubi president Marko Bilić Horvaatiast, kes on MM-võistluste idee algataja. Laupäevasele võistlusele järgneb enam kui 150 külalisega suurejooneline galaõhtusöök, mida esitlevad FSCW koostööpartnerid Ashton ja Porsche. Galaõhtusöögil loovad meeleolu Olav Ehala jazzorkester, Nele-Liis Vaiksoo, Kalle Sepp ja teised. FSCW üritusi juhivad näitlejad Merle Palmiste ja Raivo E. Tamm. Kolm päeva vältav festival lõpeb pühapäeval, 11. juunil kell 12 Schlössle hotelli terrassil brunch'iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles