BBC keeldub mängimast lugu, mis halvustab peaministrit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Theresa May.
Peaminister Theresa May. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

BBC ei lase eetrisse lugu «Liar Liar GE2017», kuna see halvustab peaministrit.

Briti raadiokanalid BBC ja Capital FM keelduvad mängimast Captain Ska lugu «Liar Liar GE2017», kuna see halvustab peaminister Theresa Mayd. Laul räägib, kuidas naine on valetaja ning teda ei saa usaldada, loos on ka katkendid naise sõnavõttudest. «Me ei keela oma eetris laule või esitajaid, kuid töökorraldus näeb ette, et peame olema erapooletud. Suurbritannias on hetkel valimised, mistõttu ei saa me lugu mängida,» kommenteeris BBC esindaja.

Loo Youtube’i videol on üle 2,7 miljoni vaatamise ning iTunesis oli see vahepeal esikohal.

«Loo edu näitab, et inimesed on väsinud rikkast valitsusest, mis toetab endasuguseid. Me tahame näidata, et üheskoos on inimestel võim ühiskonda muuta ,» kommenteeris bänd poliitilist laulu kommenteerinud.

Theresa May on laulu kuulnud ning talle see ei meeldi: «Kui ma olen täiesti aus, siis ma ei ole selle üle just õnnelik. Mulle ei meeldi see ning usun, et igaüks, kellest selline lugu tehtaks, arvaks sama.»

Kuna nüüd on valimised läbi, kutusub ansambel kõiki BBC'le märku andma, et on aeg lugu eetris mängida!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles