Vene valitsuse häkkerid kasutavad kurjalt ära Britney Spearsi Insta-kommentaariumit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britney Spears
Britney Spears Foto: Vida Press

Venemaa valitsuse häkkerid kasutavad väidetavalt Britney Spearsi Instagrami konto kommentaariumit, et kontrollida pahavara.

Slovakkia turvafirma ESET uurijad on võtnud luubi alla Turla, mis on pikalt tegutsenud häkkerite grupeering, millel arvatakse olevat seosed Vene valitsusega, kuna nende sihtmärgiks on olnud välisriikide valitsused, sõjaväed ja haridusasutused, vahendab Business Insider.

ESET kirjutab oma blogis, et nad avastasid midagi üsna ebatavalist: pahavara on saanud juhtnööre pealtnäha süütu kommentaari kaudu Britney Spearsi foto all.

Nüüdseks kustutatud kommentaaris kirjutas kasutaja asmith215 «#2hot make loved to her, uupss #Hot #X». Tundub täiesti mõttetu spämmina, kuid selles kommentaaris on peidus täherida «2kdhuHX», mis on osa bit.ly lingist.

Link viib command-and-control (C&C) serverisse ja annab instruktsioone, mida teha ja kuidas saada kätte varastatud andmed.

See kõik leidis aset veebruaris ning ESET usub, et tegemist oli testiga - osaliselt selle tõttu, et linki klikiti väga vähe kordi. Avastus tekitab aga mõned rahutukstegevad küsimused: millised tumedad sõnumid võivad veel peitud internetis ja kuidas veel võivad häkkerid end varjata, olles tegelikult kõiki silme all?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles