Teletorn kogub muuseumisse mälestusi kaheksakümnendatest

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseum kogub fotosid ka teletorniga seotud perekondlike sündmuste kohta.
Muuseum kogub fotosid ka teletorniga seotud perekondlike sündmuste kohta. Foto: Erakogu

Tallinna teletorn ootab inimestelt uue ajaloolise ekspositsiooni tarvis kuni 30. aprillini torni külastamise mälestusi. Eriti oodatud on 1980. aastate fotod, videomaterjal ja lood. Materjali saatjate vahel loositakse välja eluaegne külastusõigus kahele.

«Tahame inimestele meelde tuletada, et veel on aega saata teletornis käimise kohta pilte, videoid ja huvitavaid lugusid ning kirjeldada sellega seonduvaid põnevaid juhtumeid,» rääkis sihtasutuse Tallinna Teletorn juhataja Riina Roosipuu. «Eriti ootame oma kollektsiooni materjali teletorni kuldajast, 1980. aastatest: selle perioodi kohta on meie arhiiv üsna lünklik. Oleme väga tänulikud kõigile, kes on meile seniajani pilte saatnud, kuid loodame saada lisa.»

Roosipuu sõnul on neile tulnud huvitavat materjali, mis käsitleb 1991. aasta augustisündmusi, ning selles osas täieneb ekspositsioon pidevalt. «Ootame fotosid ka teistsuguste sündmuste, nagu pulmade, sünnipäevade, pereürituste või muude tähtpäevade kohta. Olulised on siiras ja vahetu emotsioon ning mõnus nostalgia ― iga muuseumi edukuse võti.»

Kõigi võistlusel osalenute vahel loositakse Roosipuu kinnitusel välja torni eluaegne priipääse, mis kehtib kahele. «Nihutasime tähtaega kuu võrra edasi: mälestusi saab saata 30. aprillini. Tahame, et inimesed kasutaksid võimalust anda oma panus Eesti ühe omapärasema muuseumi väljapaneku mitmekesistamisse. Auhindki on ahvatlev: uuenenud teletornist saab põnev ajaveetmise koht, kus on peale vaate ja püsiekspositsiooni nautimise võimalik osaleda haaravates õpitubades ning kultuurisündmustes.»

Mälestuste edastamiseks palutakse ühendust võtta Tallinna teletorniga aadressil Kloostrimetsa tee 58-a, 15026 Tallinn, telefonil 680 4057 või e-postiaadressil info@teletorn.ee.
Samuti on võimalik postitada materjali teletorni Facebooki leheküljele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles