Prantsuse linnapea lasi liiga suurte rindadega kuju eemaldada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa sümboli Marianne`i kuju. Fotol olev skulptuur ei ole looga seotud
Prantsusmaa sümboli Marianne`i kuju. Fotol olev skulptuur ei ole looga seotud Foto: SCANPIX

Prantsusmaa Neuville-en-Ferraini linnapea Gerard Cordon lasi linnavalitsuse hoonest tema arvates liiga suurte rindadega kuju eemaldada.

See skulptuur kujutas Prantsuse Vabariigi sümbolit Marianne´i, edastab AFP.

Kuju valmistas kohalik skulptor ja see pandi linnavalitsuse hoone fuajeesse 2007. aastal.

«Marianne tekitas linnas kuulujutte. Kuna seal toimuvad ka abielude registreerimised, siis on see kuju pidevalt teravate keelte märklauaks olnud,» lausus üks linnavalitsuse ametnik

Linnapea esitas linnanõukogule ettepaneku kulutada selle aasta eelarvest 900 eurot, et saada sobilikum Marianne`i büst. Marianne`i jaoks poseeris tuntud modell Laetitia Casta.

Suurte rindadega Marianne`i kuju teinud skulptor Catherine Lamarcque selgitas, et ta tegi meelega suured rinnad, kuna tema silmis sümboliseerivad need «Prantsuse Vabariigi küllust ja heldekäelisust».

Selle Marianne´i kuju eest maksti skulptorile 1400 eurot.

«See kuju on linnapea nina all olnud mitu aastat. Ta valis selle isiklikult näidistekataloogist. Ta otsus see eemaldada lasta, on täiesti absurdne. Loodan, et ta seda ei hävita,» lisas skulptor.

 Osa linnavalituse liikmeid on kuju eemaldamise vastu, kuna see sümboliseerivat ka emadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles