Puustusmaa lavastab Vene filmiklassikat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi "Rotilõks" esilinastus - Andres Puustusmaa ja Mait Malmsten
Filmi "Rotilõks" esilinastus - Andres Puustusmaa ja Mait Malmsten Foto: Jelena Rudi

Andres Puustusmaa (39) sai väärika pakkumise. Puustusmaa kutsuti Venemaale, et ta lavastaks uue versiooni Vene filmiklassika ühest vaieldamatust pärlist, 1984. aastal Eldar Rjazanovi (83) käe all valminud filmist «Julm romanss» kirjutab Kroonika.

«Pakkumine on, näitlejaid otsitakse, aga alles esmaspäeval saan seda täiega kinnitada lepingu allkirjastamine seisabki siis ees,» sõnas Puustusmaa reedel. «Kinos on nii, et enne kui klapp pole käinud, ei saa ka öelda, et läheb võteteks.»

Maestro Rjazanov kuulub Vene filmirežissööride koorekihti, teda on tituleeritud komödiograafiks, kelle «Julm romanss» pälvis ka Delhi filmifestivali peaauhinna, Kuldse Paabulinnu. Rjazanovi «romanss», kus teiste seas mängis ka legendaarne kinotäht Nikita Mihhalkov (pahelise Paratovi rollis), rajaneb Aleksandr Ostrovski raamatul «Kaasavaratu».

Puustusmaa ei ole ka Venemaal päris mees metsast. Enam kui kolm aastat tagasi esilinastus Moskvas ja Peterburis tema mängufilm «18-14», mis räägib vene luule- ja kirjandushiiglaste, sealhulgas Aleksandr Puškini nooruspõlve seiklustest.

Puustusmaa diplomeeriti näitlejaks lavaka XVI lennus koos Katariina Laugu, Mait Malmsteni, Indrek Sammuli, Elina Reinoldi ja teistega. Peagi ta lahkus Eestist ning lõpetas Moskva kõrgema stsenaristide ja kinorežissööride kooli režissööri erialal. Andres tunnistab, et tema uus väljakutse on võimas: «See on tohutu vastutus!» J. H.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles