Videod: «Make America Covfefe Again» ja teisi Trumpi pilavaid meeme

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi kuulsa lause «Make America Great Again» uusversioon
Donald Trumpi kuulsa lause «Make America Great Again» uusversioon Foto: twitter.com

USA president Donald Trump on ammendamatu inspiratsiooniallikas tuhendetele, sest Trump kummaline käitumine ja ebatavalised sõnavõtud on aidanud luua meeme, mis panevad naerma ja teevad tuju heaks.

Trumpi värskeim «ämber» on sõna «covfefe», mis on toonud kaasa lõputu naljaviskamise, kuna ei teatud, mis ta sellega mõtleb.

Nüüdne tants USA presidendi ümber sai alguse teisipäeval Twitterisse jõudnud lausest: «Despite the constant negative press covfefe», milles viimane sõna võib arvatavalt olla «coverage» (kajastus). 

Donald Trump
Donald Trump Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Nüüdseks on «covfefe’ist» kujunenud ameeriklaste uudissõna, mida agaralt kasutatakse ja igale poole juurde lisatakse.

Isegi Trumpi kuulus valimiskampaania lause «Make America Great Again» tehti ümber, saades «Make America Covfefe Again». Samuti ilmus sotsiaalmeediasse pildid  selle slõuganiga punasest nokkmütsist ning kohe hakati tegema selle sõnaga T-särke.

Donald Trumpi kuulsa lause «Make America Great Again» uusversioon / Twitter.com
Donald Trumpi kuulsa lause «Make America Great Again» uusversioon / Twitter.com Foto: twitter.com
Trumpi kuulsa lause «Make America Great Again» uusversioon / Twitter.com
Trumpi kuulsa lause «Make America Great Again» uusversioon / Twitter.com Foto: twitter.com

Oletati humoorikalt, et Trump paljastas  sõna «covfefe» kasutades kogemata osa tuumakoodist.

Viiteid oli ka menufilmile «Tähesõjad», mille üks kuulsamaid lauseid «May the Force Be With You» oli muutunud «May the Covfefe Be With You».

Twitteri kasutaja Christina Wong teatas, et ta tõlkis Trumpi «covfefe» vene keelede ja see tähendab «I Resign» (Astun tagasi).

Samuti võrreldi Donald Trumpi natsiliidri Adolf Hitleriga. Hitleri kuulsast teosest «Mein Kampf» sai Trump puhul «Mein Covfefe».

Donald Trumpi pilav poliitiline huumor
Donald Trumpi pilav poliitiline huumor Foto: Reeddit.com

Oli ka neid, kelle arvates saaks Trump sõna «covfefe» kasutada viitega  tugevale kätlemisele. Trump on üritanud teiste riikide juhtidega üritanud käteldes näidata, et tema on tugevam ja tema juhib, kuid hiljutisel Brüsseli kohtumisel näitas Prantsuse president Emmanuel Macron, et ta kätlemine võib olla tappev, sest ta surus Trumpi kätt nii kõvasti, et USA presidendi käsi valgeks muutus.

Donald Trump ja Emmanuel Macron kätlemas
Donald Trump ja Emmanuel Macron kätlemas Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Youtube’i on jõudnud pilavideo, millel õpetatakse covfefe’t tegema ehk «covfefe» on uudissõna «coffee» (kohvi) kohta.

Veel ühes videos selgitatakse, et «covfefe» on nimisõna ja tähistab isikut, kes ei saa aru, et teeb end teiste silmis lolliks. Trump olevatki covfefe, kes end pidevalt naerualuseks teeb.

Trumpi uudissõna koha pakuti veel, et «covfefe» tähendab, et «paljastasin USA saladused Venemaale». See on viide, et Trumpi valimismeeskonnal ja ka ta nõunikust väimehel Jared Kushneril võis olla salakokkupuuteid vene võimudega.

Trump küll kustutas oma lause, milles oli poleemikat tekitanud sõna, kuid samas esitas väljakutse, et kas keegi suudab mõelda välja, mida «covfefe» tähendab.

Koomik ja saatejuht Jimmy Kimmel teatas oma tviidis: «Mind teeb kurvaks see, et ma ei suuda Trumpiga võistelda ega mõelda välja midagi naljakamat kui seda on «covfefe»».

Jimmy Kimmel / Scanpix
Jimmy Kimmel / Scanpix Foto: SCANPIX

USA 45. presidendil Donald Trumpil on alates võimule saamisest 20. jaanuaril olnud probleeme ajakirjandusega, kuna tema arvates ajakirjanikud väänavad ta sõnu ja edastavad valeuudiseid.

Trump kirjutas Twitteris hashtagi all FakeNewsMedia, et tema ja Valge Maja tegevust kajastavad ajakirjanikud loovad pidevalt negatiivset kuvandit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles